Apa La Yang Nak Kecoh Sangat..

by - 1:53:00 pm

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg

Apa La Yang Nak Kecoh Sangat.. | Malam semalam ramai update pasal petrol pump yang tetiba jammed tak ketahuan. Ada jugak yang kompius tertanya2 kenapa, mengapa, what happen???? .. Maybe diorang masih dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerja. So, tak sempat nak dengar berita. Hehe..


Hari ni pulak, buka jer FB berderet status pasal 20 sen. Japgi refresh, ada lagi 20 sen. Status ni kalau boleh tukar dalam bentuk tunai, kayo dah ni.. Hahaha! Tak faham aku kenapalah nak kecoh-kecoh sangat pasal hal ni. Rilek dah ar. Belum apa-apa dah nak komplen itu ini. Adalah reason dorang buat semua tu. Kita mana nak tau. Tau nak komplen jer.. Tengok macam aku ni. Cool jer.. Haha! Lagi pun sampai bila kita nak harapkan subsidi kerajaan? Tolonglah hidup berdikari sikit. Jangan nak manja sangat. Semua nak orang support. Macam ni sampai bila pun negara tak maju. Diri sendiri apetah lagi. Erm..
Aku rasa mesti ramai yang bengang dengan statement aku ni. Haha! Ni cuma pandangan peribadi aku jer k. Masing2 ada pendapat sendiri. Mungkin ada yang rasa terbeban dengan kenaikan harga ni. Nak jimat, lepas ni semua pakat merempit jer gi kerja. Tak pun guna perkhidmatan awam yang dah disediakan tu. Abis cerita.. Nak jimat lagi? Benti keje, buat bisnes online macam aku ni. Keje dari umah.. Kan jimat.. Kahkahkah!


Kesimpulannya, tunggu & lihat jelah. Jangan nak memberontak sangat. Syukurlah apa adanya. Susah sikit pun dah nak komplen. Orang dulu2 lagi susah dari kita sekarang tau. Takde pun nak komplen. Elok jer dapat hidup, beranak pinak sampai dapat kita sekarang ni ha.



NOTE : Time2 macam ni lah ramai yang mula fikir nak buat kerja part time kan? Aku boleh tolong kalau nak.. Nak tau? PM kat FB ye.. ^_~


You May Also Like

12 Shaklee Lovers Visit

  1. Assalamualaikum mieza, ada pro dan kontra dalam hal ni. yang paling ditakuti barang runcit naik sekali :(

    ReplyDelete
  2. deqla pun cool la..sbb deqla pegi & blk naik bas khas je...hahaa.. cuma ada jugak update status fb psl ni.. saje nak memeriahkan suasana..hahahhaha..

    ReplyDelete
  3. Redha jer lah harga minyak naik.

    ReplyDelete
  4. nak kna cr kerja part time..nak tmbah duit pket..:)

    ReplyDelete
  5. semalam memamg kecoh kat wall fb pasal minyak naik ni.lepas ni kena pandai jimat jimat minyak la jawabnya..dok rumah je..kalau dah dok rumah tu,boleh buat biz online tambah pendapatan kan kan..hee

    ReplyDelete
  6. kita kena terima..nak marah pun benda dah jadi sis..nak buat macam mana kan?

    ReplyDelete
  7. *kalau tak setuju minyak naek, sila keluar Malaysia. Penuhkan Bangla, Nepal & Indon untuk menaikkan ekonomi negara. muehehhehe...

    >> mestilah x puas hati sayang, 20sen tu sangat berharga utk org gaji RM200 mcm ahkak dik oiii. We are not talking about subsidi.. We have a big petrol tank in Malaysia, why should we buy from outsider? Agreed with you, all this have a reason. But org mcm ahkak pon ade reason tak mampu nak kuarkan 2posen seliter.. hehhee. nak jimat camno kalo hari2 dh mkn kanji & ikan bilis goreng je.. (^_~)

    ReplyDelete
  8. utk kukuhkan ekonomi..kenaikan harga minyak tu dipersetujui
    yg menjadi masalahnya nanti ialah kenaikan harga barangan lain..umpama chain reaction..
    mcm yg sis sheila tu ckp..kenaikan hg barangan runcit...

    ReplyDelete
  9. macam2 pandangan kan.. apepun harga minyak memang tetap naik. terima sajalah.. huhu..

    ReplyDelete