Asal Panas Jer Padam..

by - 8:30:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg

Asal Panas Jer Padam.. | Lappy yang aku guna sekarang ni lappy husband masa zaman belajar dulu.. Dah season sangat dah, tapi alhamdulillah boleh guna lagi kalau setakat nak update blog, layan FB semua tu. Umur lappy ni dah masuk 10 tahun. Season tak season kan? Hehehe.. Tapi aku suka giler lah brand Lenovo ni. Dia punya jangka hayat tu lama. Season2 pun masih mampu berkhidmat untuk tuan dia.. =)

Kalau nak harap lappy aku, memang dah lama berkubur. Tak sampai setahun dah gol! Sakkit jiwa dibuatnya. Nasib lah husband baik ati nak bagi lappy ni kat aku. Kalau tak, takde la korang merasa nak baca entri2 aku yang poyo ni. Haha! Cuma kalau nak online streaming memang tak dapat la.. Selalu kalau nak layan Running Man, terpaksa mintak belas husband. Pinjam lappy dia.. Hehehe.. 

Lagi satu lappy ni tak tahan kalau ON lama2. Sebab bila dah lama ON, dia akan start panas. Bila dah panas dia akan hang, pastu padam terus. Kadang2 tengah syok taip entri dia boleh tetiba hang & padam. Sabor jelah.. Tapi, apa2 pun syukur sangat ada lappy ni. Kalau tak, nak berbisnes pun susah.. Huhu..



NOTE : Takde idea, tu yang keluar entri pasal lappy pulak ni.. Kekekeke.. Padahal cerita banyak jer, cuma belum sempat nak update.. Huhu..



You May Also Like

13 Silent Hunter's Footprints

  1. suh tukar bru tu..kih2..

    cntik header =)

    ReplyDelete
  2. wah dah 10 thun ekk. lama gila kot ^_^

    ReplyDelete
  3. Lamanya ..10 tahun,,kalau sy sekejap je dah hancur..hik3

    ReplyDelete
  4. mama pun ada kena begitu, hantar betulkan lappy, hard disk rosak... :) tukar hard disk elok lah balik.... hihi

    ReplyDelete
  5. kita pun sama Mieza..bila panas badan mula la nak hang..bila dah hang x lama demam la..bila dah demam tau2 je lah kan.hahahaha erkk sama kan kita ngan lappy :)

    salam jumaat Mieza :)

    ReplyDelete
  6. tak pe lame2 pun still berjasa kan.....:)

    ReplyDelete
  7. yg asal panas padam tu jugak la yg mieza dok guna ye tak..hihi.. kiranya byk jasanya... ;)

    ReplyDelete
  8. wah.. ade sentimental value tu.. tak cube hantar repair?

    ReplyDelete
  9. mieza...saya pun guna lenovo...
    skrg hp lenovo pun ada...

    Lenovo lagi better dari acer

    ReplyDelete
  10. lamanya dia berkhidmat.. mesti tuan dia sayang ni.. hehe..

    ReplyDelete
  11. lama dia berkhidmat ya.. :)
    erm, masa on x pasang cooling pad dia ke.. mana tahu dapat membantu..

    ReplyDelete