'Kero' Tu Amende???

by - 6:22:00 pm

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg

'Kero' Tu Amende??? | Dalam entri sebelum ni [KLIK], aku ada mention satu perkataan ni... 'Kero'... Aku ingatkan semua orang tau maksud 'Kero' tu.. Rasa selalu jer kot orang guna perkataan tu.. Ke aku sorang jer yang guna? Huhu.. Nasib baik ler ada sorang pembaca blog ni sudi bertanya. Boleh la aku jelaskan. Kalay tak, aku sorang2 jer la yang syok sendiri.. Orang lain haram tak paham.. Gugugu~~

KLIK Untuk Tumbesaran! 

Terima kasih la ye Shark Kay sebab berani bertanya. Orang kata malu bertanya sesat barat ye dak? Hakhakhak! Kang lepas ni ada pulak yang tanya sesat barat tu amende? Gi tanya orang Ganu, kompem diorang tau. =)

So, menjawab kepada soalan Shark tadi, 'Kero' tu maksudnya 'Juling".. Hehe.. Biasa orang belah2 pantai timur selalu guna perkataan ni. Tapi tak tau la kot sekarang dah upgrade jadi 'Keroro' plak.. Akakakaka! Dah macam nama katun jer.. 

Okaylah, cukupla aku merapu meraban kat sini.. Ha, siapa2 ada soalan? Sila tinggalkan di bahagian komen ye.. Nanti kalau boleh jawab aku jawab.. Huk aloh, macam rancangan soal jawab dalam tv pulok.. Kekekeke..


NOTE : Hari ni bersantai dengan blog.. Esok will back on business! Chaiyok! ^_^



You May Also Like

13 Shaklee Lovers Visit

  1. Baru tau ari ni.. :) hehe

    P/s: xde mixer pun boleh.. Tp mcm ssh sikit la.. Kecuali pro putar guna tgn. Hehe..

    ReplyDelete
  2. Owh..juling upanyer..
    mmg dop pernah dngar sblum ni.
    Keroro tu mng tau le sbb anime faveret..
    Haha..
    Thanx le sudi ksitau.

    ReplyDelete
  3. hahahaha.... cik Rose org johor ke? rasanya mmg org johor je suka sebut mata kero ni.

    tu laaa...masa bbrapa thn dulu CiM dpt abg ipor org kl, byk gak bahasa2 ktorg yg dia tak paham. wahhh skang dah teror

    ReplyDelete
  4. ooo Kero tu juling ka?hehehe Ai pun baru tau ni Mieza..ingt kan kero tu judul lagu indon sbb sblm ni pernah dgr lagu indon tajuk kero.muahahaha

    ReplyDelete
  5. yeke.. cikna org pantai timur tapi tak tau pun.. heheh..

    ReplyDelete
  6. biase gak dengar perkataan tuh...hehheh...

    ReplyDelete
  7. ha3..2 ke maksud dia?? sy igtkn kera td..sejenis bitang mcm beruk..sy pn ganu gop..tp xthu kero 2 juling :D he3..ganu celop gini la jdnya..

    ReplyDelete
  8. Hah?? kero tu juling?? hahah..saya ingatkan kera..sbb org Kelantan panggil kero untuk kera/monkey

    ReplyDelete
  9. eh kite orang johor pon guna lah perkataan kero ni. hahaha. selalu je cakap "mata dah kero la tu" hihihi

    ReplyDelete
  10. 1st time dengar perkataan tu ☺☺

    ReplyDelete
  11. hahahaa.. deqla tau je kero tu apa.. tp bgs la shark dia rajin bertanya kan..

    ReplyDelete