Yes! Berjaya Jugak Pasang Template Design Sendiri..! ^_^

by - 8:30:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg

Yes! Berjaya Jugak Pasang Template Design Sendiri..! ^_^ | Isnin kembali lagi..! Selamat kembali bertugas kepada mereka yang bekerja..! Bagi yang duduk kat rumah ni pun, walaupun bunyi macam rileks santai jer tapi tetap bekerja macam uols tau.. So, no jeles2 hokay.. ^^,

Dua tiga hari ni, mood berphotoshop bukan main menggunung lagi aku ni tau.. Lama sungguh dah rasanya tak  berphotoshop. Kebetulan 2,3 hari ni mood incit lappy okay.. tak hang, tak padam.. So, aku ambil kesempatan mengasah skill yang dah penuh berselaput dek karat. Huhu~~

Design padam design padam design padam, akhirnya tercipta jugak full template design untuk blog aku. Takdela cantik mana pun kalau nak dibandingkan dengan design mereka yang jauh lebih berbakat tu. Maklumla, aku ni bukannya terer sangat design2 ni.  Cuma ada basic sikit2 jer.. Tu pun bergantung atas kerajinan.. Kalau rajin jadilah.. Kalau malas, nak design rumah pondok bodoh2 tu pun tak menjadi.. Kakakakah! 

Dan hasilnya.......
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
v
First attempt.. 

Template ni aku dah try pasang kat blog aku yang satu lagi. Blog tu memang aku jadikan tempat untuk aku test template baru & edit coding. So, senang sikit. Takdela kacau coding blog asal. Tapi kan, bab nak pasang tu pulak, humakai..! Macam nak pengsan rasa. Kalau skill photoshop dah penuh berselaput dek karat, skill bermain dengan coding lagilah.. Penuh dek sawang.. -.-"
Mula2 pasang header & footer tu okay jer.. Takde masalah.. Tang header tu paling senang kot. Cuma pandai2lah adjust mana yang patut supaya takde gap antara header & body and body & footer. Tapi kan, part body tu yang masalah sikit. Coding dah jumpa, dah siap pasang.. Tersenget benget lah pulak.. Siap content terkeluar2 dari body. Stress haku! Jenuh la aku duk try cari tang mana silap. Godek punya godek, adjust sana adjust sini, last2 menjadi jugak.. Maka terhasillah satu lagi template baru.. Weeehooo! ^_^

Buat masa ni, aku takkan pasang lagi template tu kat sini. Baju baru ni pun baru rasmi 2,3 hari. Tak puas pakai lagi.. Template tu pun sekadar percubaan jer.. Tu cara aku belajar design & berjinak2 dengan coding.. Korang pun boleh belajar kalau nak.. Hehe.. Alhamdulillah, berjaya jugak aku kuasai ilmu pasang template blog sendiri.. ^^,

Pssst! Ada yang nak ke template ni? Hehe.. ^_~



NOTE : Nak edit sidebar pulak lepas ni.. Chaiyok!.. \^o^/



You May Also Like

20 Silent Hunter's Footprints

  1. wahh.. cantiklah dear.. header pun cantik.. tahniah ye berjaya buat sendiri..hihi.. kalo deqla mana la reti..huhu..

    ReplyDelete
  2. wahh kira pandai la jugak nie.. hmm kalo moon...garu kepala je lebih nie..hehe

    ReplyDelete
  3. wah dah terer la tu miza...cantik je...boleh la tempah kat miza nanti..

    ReplyDelete
  4. sangat comey template nie..amy suke..

    ReplyDelete
  5. Chaiyorklah kak Mieza !!! :)
    Lepas nie entah2 ambil tempahan mengedit.. :)

    ReplyDelete
  6. Bestnyer reti nak memain coding bagai
    Saya tak reti nak buat
    Singgah entry saya gak ye. TQ

    ReplyDelete
  7. cantik la ni.. kalau fifi memang malas.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. wahh..cantiknya kak..comel je..ade kerawang2 lagi tu..good job!

    ReplyDelete
  9. dulu rajin laaa nak godek sana sini.. la nie dah maleh dah.. koh koh koh

    ReplyDelete
  10. bestnya kalau ada ilmu design blog nih, sikit pon ok lah ni pcl langsung tak reti ..meh ajari pcl boleh?..

    ReplyDelete
  11. pandainya pasang sendiri.. cantik je.. ;)

    ReplyDelete
  12. wahhh..dah pandai la mcm ni..
    erkk..ada skit rs jeles d hati Ai.hahaha

    ReplyDelete
  13. Wahhhh =) menjd jugak..kalau sy, mmg nk kena asah bakat dulu la jwbnya..

    ReplyDelete
  14. selamat menggodek....chaiyokkk chaiyokkk...lom siap lg dah awesome

    ReplyDelete
  15. not bad...cantik jugak kalau guna photoscape nie....boleh try kat blog saya pulak.......

    ReplyDelete
  16. Cantik. Bleylah amik order lpas ni ☺☺

    ReplyDelete