Buang Rajuk, Buang Dendam..

by - 9:00:00 am


Buang Rajuk, Buang Dendam..  | Orang Melayu sudah terbiasa dengan perasaan merajuk dan dendam, yang dipupuk oleh ibubapa secara tidak sedar. Orang yang berdendam dan merajuk akan hilang fokus dalam pekerjaannya dan selalunya rezeki akan disambar orang walaupun telah berada dalam 'mulut' dan genggaman kita. 


Orang berniaga, orang yang bercinta, orang yang sedang berusaha untuk berjaya harus hilangkan dua perasaan ini. Maafkan saja kesilapan yang kecil dan besar yang dilakukan oleh orang lain, yang berkemungkinan mengganggu fokus kita. Selalu bertanyakan pada diri "Apa faedah yang aku dapat jika melayan perasaan merajuk dan dendam ini?" Renung2kan..



NOTE : Buang rajuk, buang dendam.. Nescaya hidup lebih tenang.  


You May Also Like

10 Shaklee Lovers Visit

  1. nak buang segalanya..tapi ada pihak yang lain takmo...so tak jadi nak merajuk..hehehehe

    ReplyDelete
  2. betul tu mieza, selagi tak buang benda2 tu, selagi tulah hidup takkan tenang...buatlah macam mana sekali pun...

    ReplyDelete
  3. hehehe...merajuk tuh susah tapi kalaw dah merajuk...........

    ReplyDelete
  4. Betulsetuju sgt mieza
    Sayapn masih cuba nk memperbaiki diri

    ReplyDelete
  5. btol tu kak Ros, mcm pepatah ne" Life is TOO SHORT for wasting time hate people" ^__^.. keep smile, hiduplah umpama hri ne adalah hri terakhir kta..

    ReplyDelete
  6. buang segala yang negatif kak..be happy hidup lebih sihat :)

    ReplyDelete
  7. betul.. xde faedah kalau rajuk lelama ni.. hee

    ReplyDelete
  8. merajuk dan dendam memang tak memberi faedah. menyusah kan org lain lagi ada lah. dendam tu menggelapkan hati.

    ReplyDelete
  9. deqla kuat merajuk je.. tp tidak berdendam..huhu..

    ReplyDelete