Kegemaran Si Cantik & Si Hensem..

by - 6:24:00 pm



Kegemaran Si Cantik & Si Hensem.. | Ehem, siapa kat sini yang nak cantik or nak hensem? Tolonglah jangan cakap tak nak.. Dah memang fitrah manusia semuanya suka benda2 cantik ye dak? Kalau yang cakap tak suka tu tipulah kamu.. Haha! Jadi apa pengertian cantik pada pandangan korang? Ada yang cakap cantik tu sebab muka manis, kulit putih gebu, body lawa, hidung mancung, mata bulat, bulu mata lentik, & macam2 lagilah. 


Definisi cantik or hensem tu sebenarnya adalah sangat subjektif! Bagi Mieza sendiri, cantik tu bermula dari dalam. Hati kena bersih, otak pun kena sentiasa fikir positif, dan yang paling penting kena sihat! Kan satu bonus tu kalau kita cantik & pada masa yang sama sihat juga! Tak guna cantik luaran semata2 tapi dalaman kita tak cantik. Sebab apa tak cantik? Sebab tak sihat! So, kalau nak cantik perkara utama yang kita kena jaga ialah kesihatan.

Ada yang sanggup berhabis ribuan ringgit demi nak cantik & nak hensem. Beli produk2 kecantikan yang mahal2, buat treatment sana sini, buat pembedahan plastik nak bagi hidung mancung, nak bagi body maintain lawa & macam2lah. Tu semua memang boleh bagi kita cantik. Tapi boleh ke bagi jaminan badan kita sihat dengan cara macam tu? Okay, yang ni Mieza tak nak jawab. Korang semua dah besar panjang, pikir & jawablah sendiri ye.. ;)


Orang yang bijak, dia akan jaga kecantikan bermula dari dalam. Caranya? Mudah! Amalkan pengambilan suplemen tambahan selain dari pemakanan yang sihat, bersenam, dan lain2. Salah satu elemen yang boleh membantu kita untuk dapatkan kesihatan & kulit yang cantik ialah kolagen. Yes! Kolagen! Inilah dia yang menjadi kegemaran si cantik manis & si hensem zaman sekarang. Sekarang ni kan trend orang ambil kolagen untuk dapatkan kulit cantik. Tapi kena tau jugak ye, kolagen bukan semata2 untuk kulit cantik tapi ia juga menjaga kesihatan kita dari dalam. Nak tau apa dia? Meh Mieza kongsi sikit..

Kebaikan Pengambilan Kolagen :
  • Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • Memelihara kelembapan kulit
  • Menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • Menguatkan otot dan tulang
  • Membantu organ hati dalam proses detoxifikasi (nyahtoksin)
  • Memelihara kelenturan sendi
  • Mengurangkan keradangan (inflammation)
  • Membekalkan tenaga
  • Membantu pola tidur
  • Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf


Nampak? Banyak kan kebaikan pengambilan kolagen ni. Yang selalu kita nampak or baca dari testimoni2 pengguna ialah kulit makin cantik & glowing jer.. Tapi sebenarnya banyak lagi kebaikan & kesan yang kita boleh dapat dari kolagen ni. Jadi jangan sempitkan pemikiran kita dengan satu kesan sahaja. Kulit makin cantik & berseri tu kira bonus lah untuk kita. Sihat tu yang penting. Betul tak?  


So, apa lagi? Mulakanlah pengambilan kolagen dari sekarang! Ramai yang salah anggap pengambilan kolagen ni khas untuk wanita sahaja. Itu adalah silap sama sekali! Kolagen ni sebenarnya sesuai untuk semua jantina, baik lelaki baik perempuan, dua2 boleh ambil. Tak aci la kan asik perempuan jer nak sihat, nak cantik.. Lelaki pun nak sihat & nak hensem jugak.. ^^,

Okay, ni part paling best & ditunggu2 oleh semua..! Bulan ni Shaklee tengah open promosi harga runtuh untuk Collagen Powder! Bila sebut harga runtuh ni, semua tau la kan.. Memang betul2 murah & berbaloi2 sangat beli. Borong terus buat stok! Jangan tangguh2 lagi.. Bukan selalu Shaklee open promosi untuk produk hebat macam ni tau. Kalau sebelum2 ni kita duk kejar harga runtuh perabot, pakaian2 berjenama, peralatan elektrik.. apa kata bulan ni kita kejar harga runtuh Colllagen Powder Shaklee ni pulak. Janganlah rumah jer nak cantik dengan perabot2 baru, tuan rumah pun kena la cantik sekali tak gitu? ^_~

Tu baru satu berita best. Ni nak bagitau satu lagi benda best! Sila baca dengan teliti ye.. Bagi yang membuat pembelian dengan Mieza, korang boleh bayar ansur2! Nak bayar dua kali pun boleh, tiga kali pun boleh.. Siap dapat FREE Custom Made Jadual Pengambilan + FREE Tips + FREE Consultation + FREE GIFT !!!! Ha, tak best lagi ke tu?? Pengsan lah wei kalau korang kata tak cukup best lagi..  T_T

So, apa tunggu lagi?! Buat tempahan korang sekarang! Branch2 & main office Shaklee dah start banjir dengan order produk super best ni. Jangan nanti dah habis stok, baru nak terngaga.. Masa tu jangan nak menyesal pulak tengok orang lain sakan sihat cantik berkolagen.. Korang pulak gigit jari.. Hoho!

HUBUNGI MIEZA SEGERA! ^_~

SMS : 019-5327438
SHAKLEE PAGE : Shaklee Ipoh, Perak



You May Also Like

6 Silent Hunter's Footprints

  1. CP pown mengamalkan colagen sekarang nih tapi bukan la untuk cantik semata-mata , untuk kesihatan dalaman...

    entry CP bersetuju , cantek nih datang dari badan yang sihat bukan cantek semata-mata, tak perlu berhabisan untuk pencuci dan apa-apa produk untuk luaran tapi berbaloi kalaw kiter beli benda untuk dalaman ...

    ReplyDelete
  2. lya xde ambik apa2 produk kecantikan dalaman pon..buat msa ni x brani lagi..nak cuba free kan badan dr makan apa2..

    ReplyDelete
  3. semua mmg nak cantik, menarik kan.. lagi2 perempuan la.. ada je yg sanggup buat pembedahan plastik.. owh tidak la kalo sampai ke tahap tu.. huhu..

    ReplyDelete