Rahsia ESP Soy Protein Isolate Powder SHAKLEE..

by - 11:08:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg

Rahsia ESP Soy Protein Isolate Powder SHAKLEE.. | Sebelum ni Mieza pernah kongsi pasal ESP ni kan? Hari ni Mieza nak kongsi lagi pasal produk terlaris dari SHAKLEE ni. Sekarang ni dah ramai dah independent ditributor yang jual produk-produk SHAKLEE. Kat mana-mana pun orang duk bercakap pasal SHAKLEE. Itu maknanya produk SHAKLEE ni memang dah terkenal dan terbukti keberkesanannya. Order hari demi hari pun makin menggalakkan. Alhamdulillah..

So, apa yang Mieza nak cerita hari ni ialah pasal keistimewaan ESP Soy Protein Isolate Powder SHAKLEE. Ramai yang cakap khasiat ESP ni sama jer dengan khasiat susu soya biasa. Malah susu soya biasa yang boleh didapati di mana-mana supermarket jauh lebih murah dari ESP. Ye memang betul susu soya biasa yang selalu kita boleh dapat di mana-mana supermarket tu jauh lebih murah. Tapi khasiatnya juga jauh berbeza dari apa yang kita boleh dapat dengan ESP Soy Protein Isolate Powder SHAKLEE ni.


Masih ragu-ragu? Okay, jom Mieza terangkan kenapa Mieza kata ESP Soy Protein Isolate Powder dari SHAKLEE ni berbeza dari susu soya biasa..


7 KRITERIA PENTING ESP :

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik. Kenapa kacang soya mesti ditanam secara organik? Kajian menunjukkan bahawa penanaman secara kimia (bukan organik) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dari kajian juga terbukti ada hubungkait antara kanser dan nitrat. Maka amatlah penting pestisid, fungisid dan herbisid tidak digunakan di sepanjang proses pembesaran kacang soya ini.

  • Kacang soya itu mestilah NON-GMO (tidak dihasilkan secara genetik). Kenapa kacang soya mesti ditanam secara NON-GENETIC? Ini kerana secara umumnya kacang soya yang dihasilkan secara genetik ini adalah murah untuk dihasilkan. Konsep dia lebih kurang sama seperti vitamin sintetik dan vitamin organik yang kita selalu beli. Kalau kita beli vitamin organik, mesti jauh lebih mahal berbanding dengan vitamin sintetik bukan? Tapi kesannya jauh lebih baik berbanding kita mengambil vitamin sintetik. Betul tak? So, sama lah juga dengan ESP. Malahan ESP adalah sejenis suplemen semulajadi yang lebih berkualiti. Kesan pengambilannya adalah jauh lebih baik berbanding kita minum susu soya biasa yang jauh lebih murah. Kebanyakan syarikat akan mencari cara untuk menjimatkan kos. Cara paling mudah untuk jimatkan kos sudah semestinya dengan menghasilkan kacang soya secara genetik.

  • Protein soya itu mesti mengandungi 9 asid amino perlu. Ini adalah salah satu ciri yang amat penting yang ada pada ESP Soy Protein Isolate Powder yang tidak ada pada susu soya biasa. Badan kita memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi dan enzim. Jika salah satu daripada 9 asid amino perlu ini tiada dalam pengambilan zat harian kita, sistem imun badan kita akan mengalami kemerosotan sehingga 30%. Keadaan ini akan menyebabkan banyak fungsi tubuh yang penting tertangguh atau terhenti. 

  • Dalam proses penghasilan Soy Isolate, serpihan soya mesti dibasuh dengan air, bukan alkohol. Sekiranya dicuci dengan alkohol, ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%. Sedangkan isoflavone itu diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser paru-paru etc,. Isoflavone juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menambahkan kemampatan tulang.

  • Bahan anti-thyroid / anti-growth mesti disingkirkan. Soya yang mentah mengandungi "anti-growth" dan "anti-tyrosine" substances. 


So, itulah sedikit info berkenaan ESP Soy Protein Isolate Powder yang Mieza boleh kongsikan untuk pencerahan semua. Apa kelebihan ESP, boleh baca balik kat SINI. Sebarang pertanyaan boleh ajukan secara terus melalui inbox di Official Page Shaklee Mieza, atau Personal FB Mieza, email, or boleh direct SMS Mieza di talian 019-5327438

You May Also Like

7 Shaklee Lovers Visit

  1. Ai x minum soya cemana Mieza..huhu

    ReplyDelete
  2. LELAMAISARA
    --> Yup.. Sebab tu ESP ni jadi salah satu produk terlaris Shaklee.. =)

    CIK AINI
    --> ESP ni nama jer extract dari soya.. Tapi rasa dia rasa vanilla.. Vanillan pun Ai atak minum ke? =

    MIMI AZIRAH
    --> Yezza! ^_~

    ReplyDelete
  3. salam kak Ros, sowi baru singgah.. Thanx sbb xplain psl vitamin tuh :)

    ReplyDelete
  4. salam, terima kasih dtg ke blog saya..salam kenalan...

    ReplyDelete
  5. sana sini byk testimoni shaklee... x syak lagi keberkesanannya kan...moga bertambah sukses bisnes shaklee mieza ni ye. ;)

    ReplyDelete