Galakkan Pembentukan Interferon Tubuh Dengan Nutriferon

by - 7:30:00 am

Galakkan Pembentukan Interferon Tubuh Dengan Nutriferon | Salam pagi Isnin semua! Semangat tak nak kerja ni? Ke ada yang lemau2 biskut meri plak pagi2 ni? Tak mau lemau2 ye.. Kerja biar ikhlas.. Let's the spirit spread! Yeah! Ha, tengok.. Mieza semangat jer.. Sihat, cergas, bertenaga lagi! Itulah kepentingannya ambil suplemen hari2.. Heheh.. Nak tau apa range suplemen yang Mieza ambil? Nanti PM ye.. Jangan malu2.. Kita story mory later.. Hehehehe..


Hari ni Mieza nak perkenalkan kat korang semua tentang Nutriferon..  Mungkin dah ramai yang share pasal Nutriferon ni.. Tapi takpe, tu diorang punya cerita. Ni Mieza punya cerita pulak.. Nak baca, baca.. Tak nak baca boleh klik pangkah.. Hehehehe.. Tapi ini perkongsian ilmu untuk kesihatan korang jugak ye.. So, kalau rasa perlunya ilmu kesihatan macam ni silalah bertabah baca sampai habis.. Hehehehe..


Apa Itu Nutriferon?
Nutriferon adalah sejenis suplemen semulajadi yang menggalakkan pembentukan interferon di dalam badan yang mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan yang terdiri daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bungan Japanese Honeysuckle dan bunga Safflower. Ia merupakan satu2nya suplemen yang dicipta oleh seorang pakar imun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima dan didatangkan secara eksklusif dalam bentuk serbuk.

Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. Penyelidikan yang mengambil masa sehingga 40 tahun ye.. Bukan calang2 suplemen ni..   



Apa Itu Interferon?
Interferon ialah protein yang membantu sistem pertahanan badan terhadap virus, bakteria, parasit, atau sel2 tumor. Interferon penting dalam sistem tubuh badan kita kerana ia boleh menguatkan sistem imun. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi di dalam badan untuk tindakan T-Cell, B-Cell & macrophage.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin untuk melawan tumor dan sel2 kanser. Ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.


Apakah Fungsi & Kelebihan Nutriferon?
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari 
  2. Melawan kanser dan tumor
  3. Melindungi badan dari influenza
  4. Mengurangkan tekanan dan kelesuan
  5. Melambatkan penuaan
  6. Mengurangkan jangkitan oleh pesakit2 hepatitis B & C
  7. Membantu mencegah masalah yang timbul akibat menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi dan lain-lain
  8. Membantu mengurangkan gejala2 yang disebabkan oleh ketidakseimbangan sistem endokrin semasa kedatangan haid seperti senggugut, sakit2 belakang, tender breast, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur & mood swing


Siapa Yang Patut Ambil Nutriferon?
  • Mereka yang sering sakit, selsema, demam
  • Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan
  • Mereka yang mempunyai masalah imunisasi
  • Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara
  • Mereka yang sering stress
  • Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit
  • Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
  • Mereka yang mempunyai allergi dan eczema


So macamana? Menarik tak perkongsian ilmu kesihatan kita hari ni? Rasanya setakat ni dulu perkongsian Mieza tentang Nutriferon. Panjang2 pun bukannya korang baca.. Macam ler kite tak tau.. Huhu.. Later Mieza nak bagitau kenapa kita perlukan Nutriferon ni pulak.. Korang agak2 kenapa? Mana tau ada yang berjaya teka dengan betul dapat try Nutriferon free ke? Hehehehe.. Tu kena tunggu pop kuiz la ye.. Till then, chiow! ^_~




NOTE : Dah mula misi menggalakkan pembentukan interferon dengan Nutriferon.. Semoga sistem imun badan ni makin kuat & kebal dari sebarang jangkitan penyakit.. =)

You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit