Hidup Ibarat Roda Vs. Hidup Ibarat Main Game ??

by - 9:59:00 am

Hidup Ibarat Roda Vs. Hidup Ibarat Main Game ?? | Hidup ibarat roda tu dah selalu kita dengar kan? Tu kira versi klasik. Versi modennya, Hidup ibarat main game.. Actually ada Mieza kongsi status pasal ni kat FB tapi rasa macam nak kongsikan kat blog pulak. Boleh juga godek2 kalau nak baca balik. Kalau kat FB jenuh la pulak kan nak scroll balik sampai status2 lama.. Huhu.. 


Selalu orang cakap HIDUP IBARAT RODA..

Ada masa kita di atas, ada masa pula kita di bawah..
Naik turun itulah proses kita belajar erti hidup dan bagaimana menempa kejayaan..



Hari ni kita tukar sikit..


Hidup ini ibarat main GAME..
Makin naik LEVEL, makin susah nak menang..
Nak BERJAYA kena usaha..
Kalau RAJIN dapatlah BONUS..
Tapi kalau GIVE UP??
GAME OVER la jawabnya.. 

Saje jer letak gambar Candy Crush.. Sape hantu Candy Crush? Hehe.. 

Selamat maju jaya semua!
May all your dreams come true..



...tapi janganlah asyik duk dreaming jer tak sudah2.. Usahanya mana?
Ha, yang tu pandai2lah pikir sendiri ye.. Have a great day all! 



NOTE : Copy paste jer dari status FB.. Jom motivate diri sendiri! ^_^


You May Also Like

9 Shaklee Lovers Visit

  1. yeahh setuju.. tp deqla bknlah penggemar game.. apa lagi candy crush tu.. hihi...

    pssttt.. still xleh masokkan link blog mieza dlm bloglist.. :(

    ReplyDelete
  2. kalau main game salu hangat2 tahi ayam je. haha. pastu jemu tak main dh. lagi2 kalau byk sgt levelnya

    ReplyDelete
  3. heeeeeeee.. bole plak letak candy keras tu kat situ.. teman x suka nengok sebab terstop kat satu level x naik2.. ha2..

    heee.. betul cakap awk tu.. kena usaha untuk berjaya, hidup ni mmg mcm roda..

    ReplyDelete
  4. singgah sedekah senyuman n nuffed je ..hehe :)

    ReplyDelete
  5. pepatah pon ikut da beubah ikut zaman moden skrg..hihihi

    ape2 pon yg penting boleh motivate kita :)

    ReplyDelete
  6. pepatah baru ni..heee..dah lama stop main CC..macam dah bosan pulak kalau tak lepas lepas level..hee

    ReplyDelete
  7. Perkongsian yg baik.. semoga menjadi renungan kpd kita semua.. :)

    ReplyDelete
  8. ada lagu.... japp t law anis dpt jumpa lagu berkaitan ngan entri akak nie anis kasi link.. hehhehe

    ReplyDelete
  9. Teringat message dari seorang teman di whatsup lebih kurang ginilah bunyinya. So hidup kenalah tabah baru game tak over. Betul tak Mieza.
    Moga trus semangat menjadi peniaga Shaklee yang dedikasi dan berjaya dunia dan akhirat. Amiin.

    ReplyDelete