I Am Officially A WAHW!!! ^_^

by - 2:45:00 pm

I Am Officially A WAHW!!! ^_^ | Tadi duk bersembang & update perkembangan member2 lama di tempat keje lama.. Banyak benda dah berubah.. Tapi ada satu perkara yang dari dulu sampai sekarang still masih tak improve.. Hanya mereka yang keje kat sana je tau.. Kesian kawan2 aku.. 

Bila dah macam ni terasa bersyukur sangat.. Ternyata tindakan aku untuk berhenti kerja dulu adalah satu keputusan bijak.. Yes, of course awal2 berhenti tu rasa kurang best sebab income bulanan dah tak berkepuk macam gaji bulan2 masa keje dulu.. Nak berbelanja pun beringat2 je, dah takde nak menyopping tiap2 bulan macam dulu. Kalau rasa perlu baru beli. 

Lepas resign tu banyak jugak dapat panggilan interview keje.. Tapi satu pun tak sangkut.. Kalau ada pun yang sangkut, kena tipu pulak.. Skop kerjanya tidak seperti yang sepatutnya sepertimana jawatan yang dipohon.. Esoknya start keje, hari tu jugak aku pecat bakal majikan aku.. Hahaha! 

Last interview aku dapat masa dah 4 bulan bersama Shaklee.. Baru lagi.. Masa tu memang dah 50-50.. Nak attend ke tak interview tu..  Sebab hati dah betul2 jatuh cinta dengan pekerjaan sekarang iaitu sebagai pengedar sah Shaklee.. Tapi still 50-50.. Sehari sebelum tarikh interview aku buat solat istikharah mohon petunjuk Allah.. Guest what?? Allah bagi petunjuk aku sebenarnya dah ada kerja tetap iaitu sebagai pengedar sah Shaklee & aku bakal pergi jauh dengan kerjaya aku sekarang.. Petunjuknya ialah, aku gagal dalam temuduga tu.. Tapi aku rasa happy jer & langusng tak rasa fedup macam interview2 yang aku gagal sebelum ni.. Sebab aku dah tau hala tuju aku sekarang..

Buktinya, sekarang aku dah mampu jana income bulanan sama seperti gaji aku bekerja sebagai RA dulu.. Dan aku dah capai satu matlamat aku dalam bisnes ni iaitu nak bantu ringankan beban suami & mereka2 yang memerlukan.. Alhamdulillah, sesungguhnya rezeki setiap daripada kita ni sudah ditetapkan oleh Allah.. Tinggal nak usaha, doa, dan tawakal jer.. 



NOTE : Bukan senang nak senang.. Kena kerja keras & tau hala tuju masing2.. Jangan nak harap rezeki tu datang bergolek tanpa ada usaha dari diri sendiri.. Nak lebih, kerja la lebih.. As simple as that.. ^_~


You May Also Like

1 Silent Hunter's Footprints

  1. Alhamdulillah.. semoga terus berjaya.. aamiin..

    ReplyDelete