Nak Bergurau Pun Biarlah Bertempat

by - 7:00:00 am

Nak Bergurau Pun Biarlah Bertempat | Mieza ni bukanlah nak kata tak boleh terima kritikan or gurauan. Bukan jugak nak kutuk2 orang ke apa. Cuma terasa seperti dipersenda bila kadang2 orang komen macam tak ikhlas jer tak kiralah kat dalam blog ni ke or komen kat FB..

Mieza berbisnes. Online bisnes ni memang takde lain la kan. Asyik2 duk cerita pasal produk itu produk ini. Tapi bukan setiap masa Mieza update pasal produk. Lagipun personal FB memang tak dibenarkan promot barang2 berniaga sangat. Nanti kang tak pepasal pulak kena block ngan pihak FB.. Huhu.. So, cara selamat ialah create satu page khas untuk kita buat bisnes.

Tu bukan pointnya. Yang Mieza tersinggung & kecil hati sikit tu ialah bila orang komen seolah2 mempersendakan usaha Mieza dalam berbisnes. Kalau rasa benda yang Mieza buat ni lawak sangat tak payahla sampai nak tinggal komen menyakitkan hati. Tak suka jangan komen. Mieza tak mintak pun dikomen. Mieza just berkongsi apa yang Mieza rasa perlu dikongsi. 

Pernah dulu masa awal2 Mieza join bisnes ni, Mieza ada share kat satu group yang Mieza ada join program dia awal tahun baru2 ni. Tujuan Mieza adalah sekadar nak berkongsi. Tapi apa yang Mieza dapat? Diorang boleh pulak berbalas2 komen kat dalam tu dengan memperkotak katikkan produk yang Mieza cuba kongsi tu. Kalau korang apa perasaan korang kalau kena macam tu?

Kita sebagai orang dewasa ni patut lebih bijak bila nak keluarkan satu2 statement tu. Bergurau2 jugak, tapi biarlah bertempat. Mieza bukanlah nak salahkan sesiapa.. Tapi fikirlah jugak perasaan orang lain. Bukan semua orang boleh terima cara kita bergurau. Lain orang lain penerimaannya. 

Pic Extracted From Google



NOTE : Salah satu faktor seseorang tu susah nak berjaya ialah suka pandang rendah & memperlekehkan orang lain..  Erm..


You May Also Like

2 Shaklee Lovers Visit

  1. alahaii.. sape yg buat mieza ni..? sabarlah byk2 yer mieza.. pedulikan org mcm tu.. jenis manusia yg xleh tgk org berjaya mmg mcm gitu la.. apapun mieza trskan usaha mieza k.. ramai lagi yg support mieza.. ;)

    ReplyDelete
  2. jadikan itu sebagai semangat untuk kita teruskan usaha kita kak..kita berusaha kita dapat..dorang tak dapat ape.

    ReplyDelete