Tukar Baru..

by - 8:00:00 am

Tukar Baru.. | Rasanya dalam 2 hari ni mesti ada yang tak dapat reach blog Mieza kan? Bila korang klik jer pautan ke blog Mieza akan keluar perkataan macam ni -->"Blog Not Found"<-- Betul tak? Hehe.. Sebenarnya tu gimik jer. Bhahaha! Gimikla sangat.. Padahal aku sendiri pun mula macam cuak jugak tetiba blog tak dijumpai ni. Padahal lupa blog dah tukar url baru. Aduhai, sengal jugak aku ni.. Sendiri tukar sendiri lupa.. Acaner tu? Erm.. -.-"


 

So, inilah dia url baru blog ni--> http://miezashaklee.blogspot.com.. Nama pun dah tukar dari Zon Permaisuri Chomel ke Mieza Suri Shaklee.. Header & footer blog juga ditukar. Takdela tukar banyak pun. Just tukar nama blog & url blog kat bahagian header tu.. Tambah sikit tagline yang macam comel jer.. Haha! Actually takde idea masa tu.. So letak jer lah tagline cenggitu.. Footer pun just tukar gambar & masuk link Official Page Shaklee Mieza. Tu jerlah tukar.. & of course Mieza guna khidmat designer asal header & footer ni iaitu Jiakreatif. Cuma font Nama Blog tu Mieza tukar sikit.. Nak mintak Jia edit banyak2 kali macam menensionkan Jia jer layan kerenah Mieza yang banyak songeh ni.. Huhu.. Jia jangan marah ye.. Huhu..  


Kenapa tukar url & nama blog? Actually dah lama Mieza fikir nak tukar. Cuma macam leceh jer sebab nanti kawan2 blogger tak dapat reach blog Mieza if Mieza tak bagitau diorang. Huhu.. Tapi bila join Segmen - Saya Mahu Ditegur bulan September lepas, ada yang tegur kata nama blog tak menarik. So, Mieza ambil inisiatif untuk cuba ubah mana yang patut. Since sekarang ni Mieza fully buat bisnes Shaklee, jadi Mieza tekankan sikit part Shaklee tu.


Kenapa Mieza pilih nama Mieza Suri Shaklee? Mieza tu nama panggilan Mieza, so bila orang masuk jer blog ni orang tau siapa tuan empunya blog ni & nak panggil Mieza apa. Suri Shaklee tu Mieza pilih adalah supaya orang tau bahawa Mieza ni adalah seorang surirumah sepenuh masa yang menjalankan perniagaan Shaklee secara sepenuh masa. Dua dalam satu lah kat situ.. Url tu pun Mieza tukar supaya lebih mesra SEO & orang lebih tau apa isi kandungan dalam blog ni, the main point yang pembaca boleh dapat dalam blog  ni.


Itulah sebab2 kenapa Mieza tukar semuanya walaupun agak sukar sikit. Masalah utama bloglist semua hilang. Trafik pulak merudum sebab ramai yang tak dapat reach blog ni. Huhu.. Actually ada Mieza announce kat Fanpage & personal Fb.. Ada sorang je yang berjaya tembus ke blog ni. Thanks atas usaha anda. Yang lain2 semua lost contact seketika.. Huhu.. Takpela, Mieza akan usaha jejak balik sorang2 ye.. Harap sabar menanti..


Koleksi Watermark Baru.. Okay tak? Hehe..
.:: Design 1 ::.

.:: Design 2 ::.


.:: Design 3 ::.




NOTE : Buat sementara waktu ni terpaksa bw direct dari blogger dashboard list.. Huhu.. Harap dapat kesan semua bloglist yang hilang.. Sobs! T_T

You May Also Like

5 Shaklee Lovers Visit

  1. huwaaaaa.. deqla x lps2 tukar link blog mieza ni dlm bloglist deqla.. link yg lama gak ada.. haishh... menyukarkan utk deqla bw tau.. ada cara x mieza??

    ReplyDelete
  2. Tadi akak pun xleh link jugak ke blog mieza.. kena godek kat all post mieza masuk dari situ baru boleh...cuba mieza check blk kt mana yg tak kena yer.. =D

    ReplyDelete
  3. akak pun penah kena ni, gatai-gatai tangan usik tah apa-apa, tetiba tertukar url sendiri..amikk

    ReplyDelete
  4. DEQLA MANJEW
    --> Huhu.. Jangan marah yunk.. Cuba remove terus dulu blog Mieza dari bloglist Deqla.. Then refresh.. lepas tu add link baru ni.. Biasa makan masa 2,3 hari jugak baru ok.. Huhu..

    CHE ROSLIZA CHE MAT
    --> Alhamdulillah.. Terima kasih kak.. hehe.. =)

    ♥ MRS.. SECRETARY ♥ (FARAH)
    --> Takde apa pun yang tak kena kak.. Cuma url jer tukar.. Hehehe..

    MEMMETLENGGENG
    --> Hehe.. Ni bukan gatai2 tangan, tapi memang sengaja nak tukar.. Hehe..

    ReplyDelete