Aim High!

by - 8:00:00 am

Aim High! | Assalamualaikum & selamat pagi rakan blogger! Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur untuk kita bersua pagi ni.. Hari ni merupakan hari terakhir kita berada dalam tahun 2013.. Pantas sungguh masa berlalu.. Banyak pengalaman & perkara2 baru yang kita lalui sepanjang tahun ni.. Tapi kalau nak cerita pasal pencapaian, still perlu ditambahbaik lagi bagi Mieza.. Bagi korang Mieza tak tau la.. Huhu..

Harapan untuk tahun baru ni memang besar.. Aim High! Yup, itu sasaran untuk tahun ni.. Semua orang patut letakkan sasaran yang tinggi untuk tahun 2014 ni... Kalau tahun ni ada benda or perkara yang perlu kita capai tapi belum terlaksana, apa kata lipat gandakan target untuk tahun baru yang bakal tiba lagi beberapa jam ni.. Mieza tak suka nak cakap pasal azam tahun baru.. Kalau nak cakap pasal azam ni, asal tiba tahun baru jer ramai la kan yang pasang azam baru.. Ada yang berjaya laksanakan azam baru diorang setiap tahun.. Itu bagus.. Tapi majoritinya tak pernah berjaya penuhi azam tu.. Erm, itu adalah sangat tak cool..


So, let's aim high for this coming new year..! Apa pun yang korang nak, just letakkan sasaran yang paling tinggi untuk korang capai.. Tolak tepi segala perkara yang boleh membawa aura or kesan negatif kepada kita.. Contoh macam sekarang ni, semua asyik duk fokus pada kenaikan harga barang.. Semua tu memang membebankan, Mieza juga tak terkecuali hadapi masalah yang serupa.. Tapi Mieza tak suka nak fikir benda2 yang belum tentu kita dapat ubah.. Dari duk peningkan kepala fikir pasal harga barang yang naik mencanak, baik kita fikir alternatif bagaimana nak keluar dari masalah ni.. Buat kerja part time contohnya..


Tu salah satu sasaran Mieza untuk tahun baru ni.. Financial Freedom! Shaklee salah satu jalan yang korang boleh pilih.. Letak tepi segala perasaan takut, tak reti, tak tau semua tu.. We all start from ZERO.. But at the end, everybody becomes a HERO! Mieza tak bolehla nak cerita panjang lebar kat sini.. Kalau nak share segala tips & guides kat sini alamatnya sampai bila2 pun tak habis.. Day by day we all top up ilmu baru.. Saling berkongsi info, ilmu, & pengalaman.. So, kalau betul2 nak bebas dari belenggu kewangan yang makin hari makin menghimpit ni, buatlah pilihan sekarang.. Mieza ada banyak perancangan untuk group Shaklee Mieza untuk tahun baru ni.. In Shaa Allah, tahun 2014 bakal menyaksikan ramai lagi jutawan2 kelahiran Shaklee.. Korang mungkin salah seorang daripadanya.. =)


What ever it is, let's aim high & fight for our future..! Masa depan kita hak kita.. Kalau bukan kita sendiri yang ubah, siapa lagi? So siapa yang nak berada dalam kalangan mereka yang Financial Freedom please feel free to contact me.. Sudah sampai masanya kita bertindak untuk kebajikan diri sendiri & keluarga kita.. Let's welcome the becoming NEW YEAR 2014 with smile & happiness..! ^_^




You May Also Like

7 Silent Hunter's Footprints

  1. samela kite aim high utk tahun nih nak bebas kewangan

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    singgah kat cni
    link blog nie kat g+ kat mana yer..ehe..

    ReplyDelete
  3. betul tu..letak sasaran kita utk dijadikan matlamat.moga menjadi pemangkin semangat

    ReplyDelete
  4. moga mieza makin sukses dgn bisnes shaklee di tahun baru ni yer...

    ReplyDelete