Amaran Cuaca (Hujan Lebat)!

by - 3:15:00 pm

Amaran Cuaca (Hujan Lebat)! | Amaran hujan lebat peringkat JINGGA telah dikeluarkan oleh Jabatan Kaji Cuaca Malaysia di mana hujan lebat ini dijangka berterusan sehingga ke hari Rabu. Keadaan ini boleh menyebabkan banjir di kawasan2 rendah di Kemaman..


Jalan di Jambatan (Sungai Teladas) Kg. Teladas Kemaman telah ditutup untuk semua kenderaan. Jambatan kecil di jalan Ibok kepada kenderaan ringan sahaja. 

Antara Peta Kawasan Yang Telah Mula Dinaiki Air :-
[02-12-2013]

Kg. Teladas
Kg. Darat Air putih
Kg. Paman
Kg. Sungai Pinang
Kg. Sungai Musang
Kg. Yak Yah / Pondok Pasir / Bukit Takar
Kg. Padang Kubu
Kg. Batu Putih
Kg. Pengkalan Pandan
Kg. Fikri
Kg. Mak Chili / Kg. Air
Kg. Bukit Mentok
Kg. Tempurung



Kawasan pantai Timur skang dah masuk musim tengkujuh.. Statement kat atas ni Mieza petik dari group Whatsapp geng2 dari Kemaman & Kerteh.. Dengar khabarnya hujan kat sana dah 2,3 hari tak berhenti.. Angin bukan main kencang. Hari ni dah start naik air.. Kg. Fikri tu kawasan umah kakak2 Mieza.. Risau pun ada.. Semoga tak jadi macam tahun lepas.. Satu bandar Kemaman ditenggelami air masa tu.. Umah kakak2 Mieza pun tak terkecuali kena banjir for the first time.. Betul2 dalam sejarah..

Siapa lagi rakan2 blogger yang tinggal di pantai Timur ye? Harap dapat berkongsi keadaan cuaca di tempat masing2.. My family semua kat sana.. Me & one of sister jer duk luar dari Terengganu.. Harap segalanya dalam keadaan terkawal & selamat..




NOTE : Asal masuk musim tengkujuh jer, hati rasa tak tenang fikirkan keluarga di kampung.. Semoga semuanya selamat.. T_T



You May Also Like

12 Silent Hunter's Footprints

  1. Semoga musibah yg menimpa itu menyedarkan kita..

    #berhati2 dan jaga kesihatan dlm musim banjir ni..sentiasa bersedia . Pcl turut bersimpati dgn org pantai timur khusunya dan kawasan lain yg berkemungkinan terlibat dgn banjir .

    ReplyDelete
  2. get ready persiapan utk bnjir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Semua dah selamat.. =)

      Delete
  3. KAT SINIPUNN HUJAN JA TAU...;)

    SINGGAH SINI SAT...
    APA KABA AWAK??=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuaca tak menentu sekarang ni kan.. Huhu.. Kaba baik awak.. =)

      Delete
  4. kt sini pon hr2 asek hujan ja ^_^

    ReplyDelete
  5. kat sini pun semlm seharian hujan... non stoppp!!

    ReplyDelete