Omega Guard Shaklee Untuk Jantung Sihat!

by - 2:12:00 pm

Omega Guard Shaklee Untuk Jantung Sihat! | Selamat tengahari warga blogger! Bersiaran lagi tengahari ni.. Hehe.. Hari ni nak cerita sikit pasal kelebihan Omega Guard Shaklee memandangkan bulan ni bulan promosi untuk Omega Guard.. 

Pertama sekali, Omega Guard Shaklee sangat bagus untuk kesihatan jantung kita.. Sekarang ni Mieza sangat2 menjaga kesihatan dalaman diri terutama sekali yang melibatkan kesihatan jantung. Jantung ni ibarat enjin kita.. Enjin mati, kita pun gol! Macam kereta jugak.. Kita paling jaga bab enjin kereta kan? Tapi kereta untung lagi, enjin rosak boleh ganti baru.. Tapi kalau jantung? Padam jer jantung, kita pun turut padam sekali.. Nau'zubillah..

Kesihatan jantung bukan sahaja boleh terganggu akibat pemakanan yang kurang sihat, gaya hidup yang kurang sihat juga boleh melemahkan fungsi jantung.. Antaranya amalan merokok, kurang rehat, dan tekanan di tempat kerja.. So, jangan terlalu kuat bekerja sehingga badan kita tidak mendapat cukup rehat.. Limitkan tempoh bekerja kita.. Selebihnya, gunakan waktu yang ada untuk release segala stress & berehat secukupnya..

Pelihara & sayangilah JANTUNG kita.. Amalkan gaya hidup sihat, kurangkan stress di tempat kerja mahupun di rumah, dapatkan rehat yang cukup, kurangkan pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi, lakukan senaman ringan sekurang2nya 15-20 minit setiap hari, amalkan pemakanan yang sihat, berhenti merokok..!!!



Dapatkan suplemen semulajadi untuk kesihatan jantung yang selamat untuk anda, pasangan anda, anak2 anda, dan seisi keluarga. Apa yang anda dan keluarga anda perlukan adalah Omega Guard Shaklee.. Semua patut ambil suplemen ni.. Ianya bukan sahaja membantu memelihara kesihatan jantung kita, malahan turut memberikan kelebihan2 lain termasuk :- 

  • Membekalkan asid lemak penting yang diperlukan oleh badan iaitu Omega 3 yang tidak dapat dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita.
  • Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS(senggugut), bagi kulit licin dan kemerah-merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Merendahkan kolesterol
  • Menghindar pembekuan darah di dalam badan
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin di dalam perut ibu
  • Membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina
  • Kandungan DHA di dalam Omega Guard juga meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Memelihara penglihatan dan pendengaran
  • Mencegah migraine
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang
  • Menentang kanser – Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru , payudara, prostat dan kolon
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi dan mencegah gout dengan effective
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan


Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.


Dapatkan harga promosi dengan pembelian 6 botol Omega Guard Shaklee & anda berpeluang mendapat PERCUMA sebotol lagi Omega Guard + PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup + PERCUMA Penghantaran Seluruh Malaysia + BONUS TUNAI terus ke akaun anda !!!




Takkan rokok boleh beli, tapi suplemen untuk anak isteri tak mampu nak beli ye tak? Rokok sekarang ni sekotak koman2 RM10++.. Sekotak paling lama pun boleh tahan dalam 3 hari jer.. Kadang 2 hari dah licin.. Kalau yang very heavy smoker tu pulak, sekotak tu tahan sehari jer.. Kalau sebulan? Darablah sendiri ye.. Apalah salahnya belanjakan sedikit duit yang ada tu untuk dapatkan sesuatu yang lebih bermanfaat untuk kesihatan diri sendiri, anak, isteri & ibu bapa.. =)







NOTE : Bila kita berlari, JANTUNG kita jalan.. Bila kita berhenti, JANTUNG kita masih jalan.. Bila kita tidur, JANTUNG kita tetap jalan.. Tapi bila JANTUNG kita berhenti, siapa pula yang akan jalan?? Fikir2kan dan renung2kanlah..


You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit