Top Up Suplemen..! ^_^

by - 7:25:00 pm

Top Up Suplemen..! ^_^ | Makin hari makin fall in love dgn Shaklee ni tau..! Hanya mereka yg dah cuba jer tau khasiat & keberkesanan suplemen Shaklee.. Me myself dah pernah cuba macam2 jenis vitamin sebelum kenal Shaklee ni.. Tapi takde satu pun yang berjaya tawan hati & bagi kesan seperti yang diharapkan.. 


Tapi sejak kenal & consume sendiri suplemen kesihatan & kecantikan Shaklee ni, alhamdulillah dapat rasa kesannya.. Salah satunya ialah dari segi tenaga.. Setiap hari wajib ambil ESP + B COMPLEX untuk boost energy & bantu atasi tekanan.. So hari2 memang full with energy & bebas stress.. Selain untuk tenaga, ESP ni sangatlah membantu Mieza dalam pencernaan.. One of my health problem is digestive. Kadang sampai 2,3 hari tak buang air besar.. Lepas tu sembelit.. Huhu.. Tapi sejak consume ESP ni, alhamdulillah sistem pencernaan dah makin okay & hari2 mesti buang air besar.. Tu salah satu cara badan kita menyahtoksin selain melalui urine.. =)


Keduanya kulit.. Dulu tumit kaki merekah. Sampai kadang2 takut nak jalan even dlm rumah sendiri. Sebab pedih kat bahagian merekah tu.. Serius sangat menyeksakan.. Dah sapu macam2 minyak & krim termasuk Bio Oil tp still x hilang.. Start ambil GLA COMPLEX untuk bantu dalam masalah senggugut.. Tp resultnya dapat triple.. Senggugut hilang, rekahan di tumit pun hilang.. Paling best, kalau sebelum ni kulit kering & kusam, now dah makin sihat & glowing.. Keluar rumah sekarang dah tak perlu touch up.. Lebih yakin keluar dgn bare face.. SAY NO to make up! ^_~

The Latest Me.. Gambar semalam.. With no make up & no filter.. Cuma apply lipstik collagen sebab bibir kering.. Kualiti gambar kurang memuaskan sebab snap guna henfon jer.. Harap maaf.. Hehe!

Then try pulak salah satu rangkaian skincare product dari Shaklee iaitu Enfuselle.. Utk tambahkan kelembapan & keanjalan kulit, Mieza guna Enfuselle Hydrating Moisturizer.. Kesannya? Of course kulit dah makin lembap & anjal.. Kalau nak tempek bedak kat muka pun dah tak perlu apply apa2 foundation or moistuizer, bb cream, cc cream or what so ever.. Tenyeh je terus bedak kat muka.. No more capuk2 macam raja kapur.. Haha! I loike.! Tp lebih suka bare face jer sekarang since kulit dah makin cantik.. Okay, sila penampor laju2.. ;p


Dek kerana keyakinan yang tinggi & kesan yang superb dari produk Shaklee based on previous experience consume MEAL SHAKES + ESP + B COMPLEX + GLA COMPLEX + ENFUSELLE, now add on pulak VITALEA + VITA C PLUS.. Baru lagi consume, belum sampai seminggu.. Ambil VITALEA sebab nak tambah selera makan & supaya dapat bantu gandakan energy yang dah ada sekarang.. Hehe.. Lately perasan jeans dah makin sendat.. Pastu duk bising2 kenapa ketat sangat pulak seluar ni.. Semalam gi kenduri kawen pakai satu baju kurung ni.. Pun sendat dah kain tu.. Apakah baju makin mengecut ataukah aku yang makin mengembang? Balik2 timbang tengok dah naik sekilo setengah.. Oh my! Loike banyak2 coz dah lama cuba nak naikkan berat badan tp x jalan even dah try makan macam2 vitamin dari farmasi including susu weigt gain.. Me is underweight okay.. Very tak cantik.. Try hard to get my normal weight.. Wahai badan, naiklah lagi.. Heheh..


Oh! VITAMIN C PLUS tu as antioxidant semulajadi tubuh selain dari membantu dalam kesihatan kulit,gigi,gusi & tulang..! Ehem, nak kulit gebu-halus-mulus-pinky-glowing boleh ambil Vitamin C Plus Shaklee bersama Collagen powder Shaklee.. Hasilnya dijamin superb! But Mieza belum lagi start ambil Collagen powder.. Next time In Shaa Allah akan ambil.. Tunggu result untuk VITALEA & VITA C PLUS ni dulu, nanti kita top up lagi..! Hehehe.. Nak testimoni untuk 2 produk ni? Kita tunggu Mieza consume dalam sebulan camtu dulu, nanti Mieza share ye.. ^^,


Sambil2 beli barang customer, topup untuk diri sendiri sekali.. Topup GLA COMPLEX & add on VITALEA + VITA C PLUS.. Hehe..

P/S : This is my very own testimony on Shaklee supplemets which I consumed. Different people may have different effect based on your body condition.. Ada orang kesan dia lain.. Ada yang cepat & ada yang lambat.. Macam Mieza sendiri, badan maybe terlalu banyak toksin so dalam 2 bulan macam tu baru dapat lihat kesan.. Certain people dalam 2 minggu dah boleh nampak kesan.. So, nak dapat efek yang best kena sabar & konsisten ambil ye.. Jangan makan sebotol dua dah surrender.. Peace! ^_~


Berminat untuk cuba & rasai sendiri kehebatan suplemen Shaklee? Sila hubungi Mieza anytime & anywhere.. I'll do my best to give you the best consultation + best price.. In Shaa Allah.. =)



NOTE : Pembelian sebelum 31 DISEMBER 2013 akan mendapat peluang cabutan bertuah JONGKONG EMAS 999! Pssst! 1 item, 1 peluang.. 2 items, 2 peluang.. So nak lebih peluang, belilah lebih banyak item!!! Sempoiiii..!!



You May Also Like

5 Shaklee Lovers Visit

  1. wah..hebat ni..sis,mahal ke produk shaklee ni?

    ReplyDelete
  2. wah bestnya kan. myra teringat sgt nak consume supplement mcm ni sbb myra pun ada masalah pencernaan. da lah kurg minum air putih plak tu hehe mmg susah la

    ReplyDelete
  3. lamanyaaaaaaaaaaa tak jenguk miza. huhuhu. bz sikit.

    semoga bisness miza semakin maju. amin :)

    rindu pulak nak komen2 macam dulu. huhuhu

    ReplyDelete
  4. makin gebu kulis sis Mieza..without makeup!! mana taknyer, guna produk shaklee :)
    tp produk ne ada mahal sket kan kak? ..

    ReplyDelete
  5. Akak pn puas hati consume produk Shaklee nie.. cuba blm berkesempatan nk share kat blog lagi.. =D

    ReplyDelete