1001 RAHSIA

by - 8:00:00 am


1001 RAHSIA | Selamat pagi.. Okay, hari ni sekali lagi Mieza nak cerita pasal Alfalfa.. Memandangkan promosi Alfalfa masih berbaki 2 hari, so sekali lagi nak share pasal kelebihan & khasiat Alfalfa Complex Shaklee.. Since awal bulan lagi, memang ramai betul yang borong Alfalfa ni.. Tengah murah la katakan.. Tak kurang juga bagi yg bertanya tentang Alflafa.. Antara soalan famous yg selalu ditanya, "..sis, alfalfa ni apa ekk?..Utk org perempuan je ke?.."




Jawapan kepada soalan di atas..



Alfalfa bukan hanya untuk golongan wanita jer, tapi sesuai untuk golongan lelaki juga.. Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan? Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.. Alfalfa turut mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi..

Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita :-

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksin
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
  • Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita)
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  • Membantu dlm masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Milk booster

Haa, tu dia.. Antara 1001 khasiat & kelebihan Alfalfa kepada kaum lelaki & wanita.. So, lepas ni kaum lelaki jangan takut2 nak makan alfalfa ye.. Nak isteri sayang, makan alfalfa.. Isteri plak, nak suami sayang makan alfalfa.. Bertambah2 sayang gitu.. Wink2! ^_~


You May Also Like

2 Silent Hunter's Footprints

  1. org lelaki pun ada amek shaklee ni.. kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, Deqla.. Semua boleh amik.. Laki pompuan semua boleh.. =)

      Delete