ALFALFA COMPLEX.. Tak Kenal Maka tak Cinta..

by - 3:25:00 pm

ALFALFA COMPLEX.. Tak Kenal Maka tak Cinta.. | Asalamualaikum & selamat berhujung minggu semua..! Maaf masih belum berkesempatan nak draft autopublish.. Huhu.. In Shaa Allah, Mieza akan cuba arrange balik time Mieza untuk kembali aktif di blog.. As for today, Mieza nak perkenalkan korang semua dengan my new favourite, ALFALFA COMPLEX! Siapa tau pasal ALFALFA COMPLEX SHAKLEE & keistimewaannya? Bagi yang belum tau tu, apa kata hari ni kita berkenal-kenalan dengan ALFALFA ni.. Sambil2 bergolek2 atas katil or menonton tv tu kan, apa salahnya spend 5 minit baca entri ni.. Tak rugi apa pun, tapi lagi rugi kalau tak baca.. Hehe.. =)


ALFALFA Shaklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee pada tahun 1950an.. Dah lama dah sebenarnya suplemen ALFALFA ni diperkenalkan tapi tak ramai yang tau sebab tak nak cuba & tak nak ambil tau.. As the first Shaklee product, ALFALFA Shaklee menjadi produk signature kepada Shaklee Corporation.


Kenapa Dr. Shaklee memilih ALFALFA sebagai suplemen pertama Shaklee? 

ALFALFA merupakan herba tradisional masyarakat Eropah.. Mereka menggunakan ALFALFA untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi kaum wanita yang baru lepas bersalin.. Oleh sebab ALFALFA mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak2, maka Dr. Shaklee merumuskan formula ALFALFA menjadi suplemen ALFALFA Shaklee yang sangat2 memberi manfaat kepada jutaan manusia..



Kebaikan Memakan ALFALFA :

  1. Kaya dengan vitamin dan mineral ~ ALFALFA Shaklee mengandungi vitamin B, C, E dan K da;am jumlah yang seimbang. Ia juga mengandungi mineral kalsium, magnesium, kalium, fosforus dan zat besi.. Ia juga turut mengandungi fluorida, protein, mineral surih, serat, asid lemak dan antioksidan semulajadi yang baik untuk tubuh.
  2. Bermanfaat dalam penyerapan protein dan kerbohidrat.
  3. Bertindak sebagai pembersih darah.


20 Manfaat ALFALFA Kepada Kesihatan :

  • Merawat gangguan dalam sistem perncernaan.
  • Mengawal kolestrol dalam darah.
  • Menghapuskan kolestrol 'LDL' dari tubuh.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.
  • Membantu menurunkan paras gula dalam darah (diabetes)
  • Mencegah edema (pengumpulan air dalam badan)
  • Mengurangkan simptom menopous.
  • Merawat asthma dan lain2 masalah pernafasan
  • Merawat masalah sembelit
  • Membantu menyahkan toksin dari tubuh
  • Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  • Membantu masalah penghadaman 
  • Membantu meningkatkan & memekatkan susu ibu
  • Mengurangkan masalah pundi kencing
  • Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  • Meningkatkan kesihatan prostat bagi lelaki
  • Bertindak sebagai kacip fatimah bagi wanita
  • Menghangatkan keintiman hubungan suami isteri
  • Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



Keistimewaan ALFALFA Shaklee :

  • Sumber terbaik dari daun ALFALFA (tanpa akar dan batang)
  • ALFALFA Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Tablet boleh dihancurkan & dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak mendatangkan mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas badan, cirit birit dan lain2
  • ALFALFA Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna, mahupun pengawet tiruan
  • Membersihkan hati dari toksin
  • Membantu melengkapkan zat dan nutrien dalam pemakanan seseorang
  • Disediakan dalam 2 pek bersaiz kecil (330 biji) dan besar (700 biji)


Siapa yang tak kenal tu, ni lah dia rupa tumbuhan herba Alfalfa Shaklee sebelum diekstrak menjadi tablet.. =)


Seperti yang semua sedia maklum.. Bulan ni bulan promosi harga runtuh ALFALFA COMPLEX SHAKLEE..!!! Januari bulan nyahtoksin..!! Harga memang super jimat.. Ada dua saiz pack.. Pack kecil ada 330 biji, pack besar ada 700 biji.. Kecil besar dua2 tengah promo.. Tp nak lagi jimat beli saiz L, botingkek2 jimatnya.. Ibu ayah anak tokwan toknek semua boleh makan.. So, apa tunggu lagi?! Jomla serang ALFALFA COMPLEX sekarang..!!!! ^_^


Pssst! Berita baik.. Mieza tau ramai yang suka kalau sebut pasal diskaun2 ni kan? Ni Mieza offer FREE voucher bernilai RM10 untuk setiap pembelian bernilai RM100 dan ke atas.. Valid sehingga 31 JANUARI 2014..! Tidak ditawarkan di mana2 branch Shaklee or mana2 distributor Shaklee yang lain ye.. Hanya dengan Mieza sahaja.. ^_~






NOTE : Masih tinggal 20 hari untuk korang claim voucher ni.. Jangan lepaskan peluang! Harga gerenti berbaloi2 & affordable...!^_~




You May Also Like

28 Silent Hunter's Footprints

  1. dah kenal maka jatuh cinta la kan..heee.. alfalfa.. dah mcm nama restoran kat area umah yg deqla dok sekrg.. errr... ada kaitan ker apa yg deqla kumen ni?hahahaha..

    ReplyDelete
  2. slmt menyambut maulidur rasul Kak Mieza.. alfalfa tu mcm taugeh jer sye tengok..huhu.. apapun, semoga perniagaan shaklee akk btambah maju tahun ni ..Amin :)

    ReplyDelete
  3. perkongsian menari tentang produk alfalfa..tqvm sis..

    ReplyDelete
  4. yeayyy cikna pengguna alfalfa tau.. mmg terbaik..

    ReplyDelete
  5. dah follow sini...follow blog syira juga ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Syira.. Dah follow dah.. =)

      Delete
  6. Akak mmg dok consume alfafa nie jugak..hehehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum .. nanti pantang nak amik ni dengan ESP. as milk booster. boleh kan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila.. Boleh sangat.. ESP boleh bantu cepatkan luka sembuh juga.. =)

      Delete
  8. yumida pun ade order dri member aritu
    tgh tgggu nak sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Mesti tak sabar nak cuba kan? =)

      Delete
  9. dh kenal..mmg patut terus bersama alfalfa...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum mieza, untuk milk booster boleh amik alfafa dengan esp kan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila.. Boleh sangat2! ^_~

      Delete
  11. salam singgah.. have a nice day Mieza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you PCL.. Have a great day too! ^_~

      Delete
  12. kalau yg belum berkahwin blh guna jgk x alfafa ney? hehe..sbbnye sy baru beli produk ney tp x guna lg :D

    ReplyDelete
  13. kak pun suka alfafa ni..elok untuk yg dah berumahtangga ni:-))

    ReplyDelete
  14. acik baru order yang nie kat rakan blogger

    Hari ini last untuk vote, Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  15. dah 2 minggu yumida mkn alfafa..nk tgk perubahan nanti..sedang bereksperiment

    ReplyDelete
  16. Macam rupa tauge ya alfafa ni Mieza ?
    Buat le trial pack macam distributor shaklee yang lain buat,lagi laju perginya nanti.
    All the best ya Mieza untuk businessnya.

    ReplyDelete