ALFALFA & KEPUTIHAN

by - 12:30:00 pm

ALFALFA & KEPUTIHAN | Keputihan adalah sesuatu yang normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih, cair, tidak berbau dan tidak berasa gatal.. Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan (kadangkala kehijauan), berbau & diiringi rasa gatal2.. Jangan anggap ianya masalah kecil ye.. Ataupun akan hilang dengan sendiri.. 




Tahukah anda masalah keputihan ni adalah disebabkan jangkitan kulat pada bahagian intim wanita..? Jika tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting di dlm badan.. Malah apa yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita.. Di mana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..


Okay setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya... Mari kita baca pengakuan salah seorang pengguna alfalfa ni pula.. Nama diblurkan atas dasar privasi..

Kat bawah ni pula Mieza share beberapa lagi testimoni pengguna2 Alfalfa Shaklee yang lain..

  • TESTIMONI PN LIN :
".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2...."


  • TESTIMONI PN. YATI :
".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik... blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye.."


  • TESTIMONI PN. DILLA :
"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!.."


Testimoni ni semua Mieza copy paste jer ye dari blog mamafaiz.com.. So, bagi wanita yang mempunyai masalah keputihan macam ni, janganlah biarkan ianya berlarutan.. Seeloknya2 jumpa doktor & dapatkan rawatan.. Jangan malu.. Semua ni untuk kebaikan kita jugak.. Tak pun boleh cuba amalkan makan Alfalfa Complex Shaklee atau Set Keputihan Shaklee (Alfalfa + Garlic).. In Shaa Allah dapat membantu atasi masalah keputihan anda.. =)


You May Also Like

5 Shaklee Lovers Visit

  1. rasanya ramai wanita alami keputihan kan.. deqla dulu terok gak la..skng alhamdulillah.. deqla amalkan cocoe collagen dari dulu lagi.. tp shaklee ni mmg deqla tau keberkesanannya jugak.. mmber kat opis ni pun ada amek shaklee.. dia pun bg testimoni yg positif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majoriti alami keputihan.. Cuma tahap teruk tak teruk jer yang berbeza.. Ada yg normal, ada yang agak teruk sampai gatal2..

      Delete
  2. alfafa ni mmg bagus..pnh mkn..utk resdung pun ok kn..

    ReplyDelete