Kalau Tak Dipecahkan Ruyung, Manakan Dapat Sagunya..

by - 6:30:00 am

Kalau Tak Dipecahkan Ruyung, Manakan Dapat Sagunya.. | Selalu dengar pepatah ni kan? Pepatah ke peribahasa ekk? Ke simpulan bahasa? *Ah sudah, failed sastera Melayu.. -.-"* Tak kesahlah apa2 pun. Yang penting pemahaman & pengertiannya.


Kalau setakat tahu & faham jer tak rasa apa-apa sangat. Tapi bila kita lalui sendiri fasa2 sakitnya nak pecahkan ruyung tu & berjaya dapatkan sagu dari dalam ruyung tu, ya Allah terasa besarnya nikmat Allah. Masa tu baru tahu luasnya rezeki Allah. Masa tu baru tau erti bersyukur yang sebenar. Samalah macam pepatah "Berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian. Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian"..  Ewah, ko dah kenapa asyik nak berpepatah jer pulak ni ha.. Ngeeee..~


Actually, inilah entri yang Mieza nak sangat kongsi dengan korang semua. Dah lama duk peram entri ni dalam draft.. Tapi baru hari ni berkesempatan untuk publish.. Enam bulan bersama Shaklee, memang banyak pekara baru yang Mieza belajar.. Bukan sahaja dari segi ekonomi, tapi dari pelbagai sudut lagi.. Memang Mieza betul2 bertuah berada dalam group yang best ni..

Penghargaan Pertama Shaklee.. Alhamdulillah..


Alhamdulillah, bulan ke-4 Mieza  dalam bisnes Shaklee, Mieza dah berjaya naik rank Supervisor.. Sesuatu yang tak dijangka2 & agak sukar Mieza nak percaya.. Tapi kalau dah rezeki takkan ke mana betul tak? First step untuk terus melangkah ke level2 seterusnya.. In Shaa Allah akan terus kekal berjuang ke puncak dengan Shaklee.. Doakan Mieza ye semua.. =)



NOTE : Makin hari makin jatuh cinta dengan Shaklee & dengan bisnes ni..


You May Also Like

15 Silent Hunter's Footprints

  1. Assalamualaikum mieza, alhamdullilah. murah rezeki awak. semoga terus maju dan murah rezeki dalam bisnes shaklee. hhehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila.. Terima kasih banyak.. Alhamdulillah, berkat kesabaran.. =)

      Delete
  2. teruskan berusaha Mieza dan semoga Mieza berjaya... In Shaa Allah, Farah doakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Farah! In Shaa Allah akan usaha sampai berjaya.. =)

      Delete
  3. All the best mieza.. usaha tangga kejayaan..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you sis! Yeah! Usaha tangga kejayaan! ^_^

      Delete
  4. yup..setuju tu mieza...tahniah yer atas kejayaan mieza dlm shaklee... hepi for u... =)

    ReplyDelete
  5. semuanya kena bermula dari bawah kan..dengan usaha pasti berjaya.InshaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, betul tu Fizah..Kena bersakit2 dulu kalau nak berjaya.. =)

      Delete
  6. alhamdulillah...berkat usaha gigih mieza :) syukur

    ReplyDelete