Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang..

by - 9:30:00 am

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang.. | Gitu kan.. Tajuk tak menahan.. Macam lagu Tegar pulak.. Hakhak! Silalah baca tajuk tu dengan tonasi lagu Tegar ye.. Actually pagi ni just nak bersembang2 santai ngan pembaca blog ni.. Tu pun kalau ada yang masih sudi berkunjung ke sinilah.. Maklumlah, blog dah macam biskut chipsmore, kejap ada kejap takde.. Sibuk katanya.. Lalalalala~


Source Extracted From Google

Nampak gambar kartun kat atas tu? 


Ha, ni lah alkesahnya.. Sajer nak bercerita kisah Mieza masa zaman sekolah dulu.. Hakhak! Datang idea nak post pasal ni bila terbaca entri Orga dari blog Skampung yang Mieza baca semalam.. Tetiba rasa rindu pulak zaman sekolah dedoulu.. Nakal sikit2 tu biasalah kan, budak sekolah.. Hehehehe.. Sekolah adalah the best place ever yang paling banyak simpan memori & yang kita akan kenang balik bila dah dewasa.. Sape setuju?.. Angkat tangan! Hehehe..



Zaman sekolah lah zaman paling seronok bila diingat2 balik.. Yelah, budak2.. Takde nak pikir soal nak cari duit bagai.. Tau gi sekolah, jumpa geng, main.. Kerja sekolah tak siap tu biasa.. Nak2 bab buku amali sains.. Bahagian hipotesis & perbincangan tinggal kosong.. Esok pagi2 copy paste dari member.. Add math pun sama.. Tak pernahnya berjaya siapkan keje umah sampai complete.. Esok pagi2 cari member2 yg terer add math, pinjam buku latihan dorang, pastu copy paste.. Bila cikgu suh jawab kat papan itam, konpiden jer gi jawab.. Betul salah belakang kira.. Janji berjaya penuhkan ruang kosong kat papan itam.. Haha! Bila cikgu suh explain balik macamana dapat jawapan macam tu, mulalah garu2 kepala, kelip2 mintak belas ehsan kengkawan.. Sudahnya kantoi meniru.. Kena denda berdiri atas meja.. Hebak kan ahkak?! Heeehuuu..


Source Extracted From Google

Bab kena denda tu biasa.. Haha! Diri atas kerusi, diri atas meja, kena diri luar kelas, ketuk ketampi, macam2 dah kena.. Tapi zaman2 kita dulu rilek jer.. Takde nak kecoh gi repot kat mak bapak.. Kalau repot pun, alih2 dapat extra ganjaran jugak.. Tapi zaman skang xleh dah, kena cubit sikit dah kecoh kuar suratkhabar aku saman kau, kau saman aku.. Poyo sssangattt..


Source Extracted From Google                 

Alang2 dah bercerita pasal zaman sekolah ni kan, ni ada satu kisah masa Mieza form 4.. Sampai skang ingat lagi.. Masa tu duk berlari2 nak  masuk kelas lepas waktu rehat ngan sorang member.. Lepas rehat tu waktu Pendidikan Islam.. Kalut nak masuk kelas cepat sebab nota x siap lagi.. Otw nk ke kelas tu kena lalu depan bilik guru dulu.. Depan bilik guru tu plak ada korporasi tempat dak2 laki suka lepak.. Punya menggelabah nak cepat, sekali elok lalu depan pintu bilik guru, ada orang bukak pintu dari dalam.. Apa lagi, kebabooom ler langgar pintu tu.. Boleh bayang tak betapa kuatnya sampai pintu bilik guru tu bergegar.. Jgn kata pintu, ngan kepala2 otak sekali bergegar.. Member kat depan terkejut dengar bunyi gedegang sikit punya kuat.. Jatuh terjelepok gakla.. Tapi langsung tak rasa sakit sebab perasaan malu ngan dak2 laki kat depan koperasi tu lagi menebal.. Masa tu memang tak ingat diorang gelak ke, sorak ke apa ntah.. Serius tak ingat.. Sebab dah malu sesangat.. Laju2 bangun balik & sambung lari.. Sebelum sambung tu, sempat intai belakang pintu tgk siapa yang buka pintu tu.. Rasa macam nak marah pun ada.. Dia buka pintu punya laju, kita pun tengah huru hara berlari laju2 nak cepat punya pasal sampai tereksiden kat situ.. Rupa2nya ustazah kitorang, baru nak gerak ke kelas.. Ustazah pun tercengang jap.. Tak cakap banyak dah, laju2 pecut masuk kelas.. Punyalah malu.. Esok, bangun tidur baru perasan kepala dah benjol.. Ngahahaha! Lawak gila bila ingat2 balik.. ^o^


Banyak lagi sebenarnya kenangan zaman sekolah yang sampai sekarang still ingat & jadi kenangan.. Perbezaannya dulu nakal2 sikit jer.. Skang ni dah baik dah.. Hahahaha! Kbai! ;p





You May Also Like

10 Shaklee Lovers Visit

  1. owh macam tu ghupernyer bdk pompuan malu..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Gitulah... Yang sakit jadi tak sakit.. Malu lagi tebal dari sakit.. hahahaha!

      Delete
  2. memang masa baca tajuk macam nak menyanyi jer mieza...he he he... zaman sekolah adalah memori yang terbaik kan mieza... awesome...kalaulah boleh diulang kembali... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3.. kalaulah boleh diputar kembali masa tu..

      Delete
  3. hehehe rindu plak zaman sekolah dulu dari sekolah menengah, 6th form and zaman diploma huhu.

    ReplyDelete
  4. RIndu zaman sekolah dulu, kalau cikgu denda, xamik ati xdendam pon sebab memang salah sendiri. hehehe

    ReplyDelete
  5. Zaman sekolah adalah zaman best,,,
    Tapi sekarang ni budak2 manja sangat

    ReplyDelete
  6. tergelak deqla baca dialog last tu... see u in court terus tu.. hahahaha... betul la mieza.. deqla pun suka tiru kalo keje x siap.. lagi2 matematik.. tp bm ngan sains mmg siap sokmo.. sbb suka sgt subjek tu.. hihi

    ReplyDelete
  7. Ala cian mieza...tp tak sakit okey la.. kenangan zaman persekolahan mana leh kita lupa kan..

    ReplyDelete