Adakah Anda Pengguna Otak Kiri Atau Otak Kanan?

by - 10:00:00 am

Adakah Anda Pengguna Otak Kiri Atau Otak Kanan? | Ujian otak adalah permainan yang menyeronokkan yang membantu kita mengetahui lebih lanjut tentang diri kita dan cara kita berfikir.. Tiada jawapan yang betul atau salah, ia semata-mata menguji keseimbangan antara otak kiri dan otak kanan.. 


Ujian otak tidak mengukur pengetahuan seperti permainan latihan otak, dan ia tidak direka untuk perkembangan otak.. Bagaimanapun ia memberitahu kita banyak perkara mengenai otak kita; hasilnya mendedahkan kepada pengguna berapa banyak mereka menggunakan hemisfera kiri dan kanan otak..


Okay, intro tu Mieza just copy paste jer dari laman SOMMER+SOMMER Ujian Otak ni.. Mieza mmg dah tau Mieza ni lebih banyak guna otak bahagian mana.. So, saje nak test tengok result dari ujian ni sync tak ngan Mieza.. dan hasilnya.........




Yezza!!! Saya pengguna otak kiri..!!! Basically pengguna otak kiri yang paling ketara ialah kita banyak gunakan anggota badan kanan untuk melakukan aktiviti.. Contohnya menulis, makan etc.. Bagi yang kidal tu anda berkemungkinan pengguna otak kanan.. Itu dari pemahaman Mieza lah ye.. Betul ke salah tu kena tanya mereka yang lebih arif.. Hoho..!


Dari gambar, percentage Mieza cenderung guna otak kiri ialah 63%.. Boleh nampak la kan,pengguna otak kiri ni lebih cenderung buat satu2 perkara tu ikut peraturan, kewajaran, logik & butiran.. Butiran tu macam details la.. Yes! I'm a detail person.. Eheks! Banyak belajar masa ikut Program GCAP dulu pasal personaliti & kekuatan diri macam ni.. Tapi belum berkesempatan nak share kat blog.. Nanti senang2 kalau berkelapangan Mieza godek2 balik fail GCAP tu & share ngan korang ye.. ;)

So, korang kalau nak test kecenderungan korang guna otak belah mana bolehla try test kat SINI.. Takde jawapan betul or salah.. Just have fun.. Tata! ^_~



#KeepOnPrayingForMH370 | #Let'sHopeForAMiracleToHappen | #AllahuAkbar

You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit

  1. Thanks for sharing ... nak g try ni ..daaaa^^

    ReplyDelete
  2. salam mieza, saya dah test...result saya gunakan otak sama rata kir1 51%, kanan 49%
    emm camne tu? hihi

    ReplyDelete
  3. ooo..rupanya leh test ya? hihi tak tau pun :.

    ReplyDelete