Semua Kanggaroo Punya Pasal..!

by - 10:00:00 am

Semua Kanggaroo Punya Pasal..! | Regain back my spirit.. Walaupun belum sampai seminggu berjauhan ngan suami, Alhamdulillah hari demi hari semakin okay & dah boleh adapt.. So, ni nak cerita pasal kisah 2 hari lepas..


Mieza expect hari tu kad kahwin tempahan customer sampai from supplier.. So, memang dari pagi tu dah standby tunggu courier.. Kalau courier Pos Laju or GDEX mmg dah boleh estimate waktu dorang akan sampai.. Tapi supplier ni guna servis Kanggaroo Express.. This is my 1st time dengar nama courier Kanggaroo.. Samada iols yang kejakunan atau memang servis Kanggaroo ni x famous dunno lah..

Apa kena mengena Garfield dalam ini cerita??? Haha.. Saje jer tempek.. Bagi meriah sikit entri.. Ahaks!

So, tunggu punya tunggu punya tunggu tak jugak sampai2.. Hari Sabtu sebelum tu dah sampai satu batch kad kahwin & fliers tempahan dari customer jgk.. Masa tu awal pulak, dalam jam 11 pagi camtu kot rasanya.. Tak ingat nak tengok jam.. Tapi area2 tu la.. But kali ni x sampai2.. Dari kul 10 tu dah standby pakai tudung siap2.. Takut dorang sampai nanti kang, lambat keluar sikit mulalah duk tekan hon bagai nak pecah gegendang telinga.. Sampai tertidur2 ko uols Mieza tunggu.. Tido pakai tudung, siap bercardigan bagai.. Kalau orang tengok mesti cakap ko dah kenapa dalam rumah sendiri pun nak bertudung litup segala? Sorang2 pulak tu.. =_='


Tup tup, dah kul 4 ptg.. Tak jugak sampai.. Mulalah naik baran.. Yela, panas kot.. Dahla cuaca sekarang ni panas tak ingat.. Ko lagi nak main tunggu2 benda yang belum tentu sampai.. Sakkkitt ati (versi ropie).. Sudahnya, hari Rabu terpaksa gi pick up sendiri.. Katanya tak cukup runner nak delivery barang.. Heran betul.. Agaknya gaji ciput kot, tu yg semua runner cabut lari tu.. Huhu..


Pesanan untuk semua, kalau nak guna khidmat courier, carilah yang dah tentu2 servis tip top ye.. Say NO to Kanggaroo.. Haha! Kbai!



Pssst! Ada sesuatu yang berubah kat blog ni.. Hehe.. Tukar sikit jer.. Sape yang perasan mmg mata dia tajam.. ;p

You May Also Like

7 Shaklee Lovers Visit

  1. Haha, ada je courier kangaroo tu just tak pemes sgt.
    Certain org (eda lah tu) yg keje forwarding je tau...
    sebab tak ramai guna servis dorang. Byk guna GDEX..

    ReplyDelete
  2. lama kathy tak singgah sini...

    ReplyDelete
  3. x pernah jgk dengar nama courier kanggaroo ni.. biasa dengar Gdex n pos laju jer..maybe baru kot tu kak..
    p/s: rasanya yg beza tu maybe kotak komen goggle..x nampak dah..huhu

    ReplyDelete
  4. kat SP pun ada kanggaroo ni tapi tak pernah cuba

    ReplyDelete
  5. courier ni mmg macam2 masalah.. kadang2 geram bila barang lambat sampai kan.. hihi..

    ReplyDelete
  6. haaa...part tunggu brg sampaj tu lah yg mencabar kesabaran kan. lagi2 if itu brg customer...pernah dgr service kangaroo ni. memang x famous pun.hihi

    ReplyDelete
  7. sian kanggaroo dapat nama.. :)

    ReplyDelete