Aidilfitri 2014 : 1 Syawal 1435H

by - 7:51:00 am

Aidilfitri 2014 : 1 Syawal 1435H | Update cerita raya sikit.. Kalau tahun lepas Mieza tak berapa bermood sgt beraya disebabkan kesihatan tak begitu mengizinkan tapi Alhamdulillah tahun ni diberi kesihatan yang lebih baik untuk sama2 raikan Aidilfitri bersama yang tersayang.. Raya tahun ni turn Mieza beraya di rumah MIL di Ipoh.. 


Raya pertama ni kami tak ke mana sangat, just duk umah tunggu tetamu datang.. Tapi tunggu punya tunggu harom sorang tetamu pun tak datang.. Kalau ada pun budak2 jer.. Tu pun dtg just nk collect duit raya jer.. Pagi raya tu mcm biasalah, siap2kan baju kami laki bini.. Pastu tolong hidangkan makanan & susun semua kat depan.. Dah setel susun semua baru Mieza bersiap.. Then tunggu MIL & suami blk dari solat sunat hari raya, baru makan.. Then sesi bersalam2an & bermaaf2an.. 


Lepas tu Mieza & suami terus gerak ke rumah FIL.. Tak jauh pun, kat Ipoh jgk.. Tp sampai2 sana xde org plak kat umah.. Rupanya my FIL dah gi beraya ke rumah pakcik.. Kitorang panggil ayah we.. Sudahnya kitorang patah balik ke rumah MIL.. Sampai2 still xde org dtg umah.. Mieza ajak hubby gi Aeon jap, tukar kasut.. Then balik umah still xde org dtg.. Kalau korang frust tak?? Huhu.. Last2 kitorang gi beraya ke rumah jiran sebelah.. Makan2 sembang2 sampaila kaka ipar & suami with anak2nya datang.. So, kite2 jelah yg ada ari tu.. Tetamu sedara mara sorang pun x dtg.. Tp still gak tunggu sampai ke petang.. Sampai tertido2 lah menunggu..


Malam tu Mieza keluar ngn hubby gi tengok wayang.. Citer 'Hercules'.. Duk umah pun xde watpe.. Asik mkn je.. Baik gi layan movie... Harhar! So tulah dia citer raya pertama kitorang tahun ni.. Boring kan? Sebab tu gambar raya pun asal ada jer.. Layan jela ye.. Sekian.. Tata!







**NotaKaki : Outfit of 1st Syawal ni recycle baju nikah 3 tahun lepas jer.. Just alter sikit2, tambah manik kat hujung lengan baju & lace kat depan.. Dah boleh pakai.. Tudung from #RafhanahCollections.. Sape2 berminat nak order boleh roger Mieza ye..^_~





You May Also Like

6 Silent Hunter's Footprints

  1. Selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya gak @Fiza..! Maaf zahir batin..😊

      Delete
  2. kretip.. jd nmpak baru ..lya dulu bju nikah main sewa dgn pakej je..xde buat sndri .. hehe

    salam aidilfitri mieza
    maaf zahir n batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barula inflasi.. Hehe.. Miza baju ni kain tu hantaran masa tunang.. So wat baju utk nikah.. Nasib muat lagi.. Hehe..😁

      Delete