Aidilfitri 2014 : 2 Syawal 1435H

by - 10:43:00 am

Aidilfitri 2014 : 2 Syawal 1435H | Ada lagi tu nak update citer raya.. Maafla ye kalau ada yang boring.. Sebab cerita raya aku ni takdela gempaq cam cerita raya korang.. Tapi aku tetap gak nak abadikan dalam blog ni sebagai kenangan.. Boring2 boleh godek2 balik entri2 lama ni.. 


Well, raya kedua kitorang masih berada di Ipoh.. Tema raya kedua purple turquoise.. Sebenarnya raya tahun ni aku memang xde shopping baju raya pun.. Semua baju yg dah buat & beli dari bulan 3 lagi.. Tapi tak terpakai.. So forward jadi baju raya.. Tema2 semua ni pun xde rancang.. Aku just suh hubby beli baju yg sedondon ngn baju aku yg sedia ada ni je.. Macam tahun lepas memang plan nak tema kaler kuning.. Tp takde baju kaler kuning yg ok pada pandangan mata aku.. So last minit tukar blue black.. Hubby just beli 2 helai baju kemeja yg ala2 sedondon dgn aku.. Katanya beli kemeja boleh pakai buat gi keje sekali.. So, xdela membazir pakai sekali tu je..


2 Syawal ni kitorang just beraya ke rumah kawan2 mil.. Pagi tu ke rumah kawan mil yang wat makan2 sempena sambut orang datang merisik anak diorang.. Lepas selesai semua, kitorang terus gerak ke rumah kawan2 mil yg lain.. Tak jauh pun, dekat2 situ jugak.. Ada dalam 3 buah rumah je kot kitorang gi.. Sayangnya aku lupa nak snap pic sebab sibuk memanjakan tembolok.. Kohkohkoh!>_<


Petang tu kitorang sekali lagi ke rumah fil sbb masa raya pertama tu belum sempat jumpa.. Jumpa my fil kat rumah sepupu hubby.. Alang2 teruslah beraya kat sana.. Agenda macam biasalah, makan sembang makan sembang sampai pitam.. Raya katanya.. Heheh.. Tp pic xde gak masa ni.. Erm.. 


Lepas asar tu kitorang gi melepak di kedai mamak.. Minum petang.. Makan lagi.. Kahkahkah! Tapi aku just minum jer sbb dah tak muat nak sumbat makanan.. Perut kecik.. Hoho! Lepas tu xde ke mana dah.. Terus balik rehat2 sbb esoknya nak berkonvoi raya ngan kawan2 staroba hubby plak.. Nanti story dlm entri lain ye..^_^


So, tu jelah cerita raya kedua kitorang.. Macam biasa, sebagai penutup entri sudi2lah layan pic raya yang tak seberapa ni.. Kbai!^_~





**NotaKaki : Shawl yang aku pakai tu from #RafhanahCollection.. Sape2 berkenan leh PM aku ye.. Boleh request kaler..;)


You May Also Like

12 Shaklee Lovers Visit