Aidilfitri 2014 : 4 Syawal 1435H

by - 9:18:00 am

Aidilfitri 2014 : 4 Syawal 1435H | It's 30th Syawal 1435H..! Pejam celik pejam celik hari tu tengah berpuasa di bulan Ramadhan.. Pejam celik pejam celik, tetiba dah raya.. Pejam celik pejam celik lagi, tau-tau dah nak habis bulan Syawal. Sedih? Erm, tak sesedih berlalunya Ramadhan yang lalu.. Huuu.. Harap masih diberi peluang untuk bertemu Ramadhan tahun depan.. Okay, seperti yang dijanjikan hari ni nak habiskan cerita pasal raya.. Ngamngamsoi last Syawal hari ni.. Lepas ni dah boleh up cerita lain pulak.. Oh! Ada satu lagi kot cerita raya.. Nuffnang Raya Open House yang aku baru pergi hari Sabtu baru-baru ni. Later story pasal tu ye.. Now, kita sambung dulu kisah raya aku, suami & family..

Macam biasalah.. Mula2 haruslah tempek muka tuan tanah kedaung dulu.. Raya ke-4 ni tema coklat & yellow mustard.. Tudung syria tu memang tudung yang aku lenjan hari2.. Bukan tudung baru ye.. Hehe..

Well macam biasalah pepagi lagi aku & suami dah bersiap nak ke rumah FIL.. Ingat nak jumpa kakak ipar yang baru sampai malam tu.. Tapi masa aku & suami sampai tu diorang takde lagi.. I mean, diorang dah sampai Ipoh da tapi diorang satu family stay kat hotel since kat umah FIL dah fullhouse.. Hehe.. So, aku pun lepak la dulu kat rumah FIL sampai tengahari.. Lunch siap-siap kat sana. Nak keluar berjalan raya tapi nak tunggu kakak sampai dulu.. Sekali rupanya suami kak ipar demam, so diorang lambat sikitla datang.. Last-last aku, suami & family abang ipar jer keluar beraya dulu..

Sebelum bertolak ke rumah FIL.. Selca dulu seround! Kahkahkah! Percubaan encik suami buat duck face buat julung kalinya.. Okay, LULUS! Aku pulak menyeringai macam nak terkeluar gigi dah kenapa??
Otw ke rumah FIL.. Purak2 candid.. Walhal??.. Ini semua poyo! Ngahahaha!
Hari tu saja adalah dalam 3,4 buah rumah jugak kot kami pergi beraya. Aku tak berapa nak ingat dah sebab dah lama sangat peram nih. Dari tengahari sampai malam jugaklah kitorang beraya hari tu. Since gambar pun tak banyak aku snap, jadi memang susah la nak recall balik (memanglah tak banyak, dah asik muka ko jer berselca tak henti2.. Kohkohkoh!).. Haha! Ermm.. Boleh tak aku nak stop kat sini jer.. Sebab nak cerita pepanjang pun aku dah tak ingat.. Kata sekadar nak abadikan kenangan kan..? Kenangan mesti ada gambar.. Jadi apa kata kita berphoto spam pulak..Weeeeee..!!! ^__^

Mula2 gambar hidangan.. Hehe..
Lepas tu gambar tuan rumah & para tetamu (kitoranglah tu..Kekeke..).. Ha, yang baju belang2 biru, merah, putih tu tuan rumah.. Orangnya loaded tapi very humble.. =)
Biras aku yang sulung.. Si kecik tu anak buah kitorang.. Hehe..
Biras-birasku.. Ha, yang baju kelabu nilah mak si kecik tadi.. =)
Dah start masuk muka aku balik.. Haha!
With birasku yang sulong.. 
With birasku yang ketiga.. Yang kedua lelaki ye.. Tapi masa ni diorang takde ngan kitorang rasanya.. Sebab tak berapa sihat.. Pensabotaj berbaju merah kat belakang tu abang ipar aku yang sulong.. Suami yang baju hijau kat atas ni.. 

Yeay! Habis dah cerita raya with family.. Next nak update pasal #NNRayaOpenHouse pulak.. Nak kena resize gambar dulu.. Pastu tapis2 mana yang boleh tempek kat sini sebab kalau nak tempek semua memang penuh ngan gambar je nanti.. Maklumlah, orang first time join event @NuffnangMY.. Kahkahkah! Till then, chiow! ^_~




You May Also Like

12 Silent Hunter's Footprints

  1. Replies
    1. Seronok memang seronok.. Tapi malam tu balik pengsan terus.. Hahaha!

      Delete
  2. selagi syawal..selagi tuu berjalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe.. Tak raya pun boleh gak berjalan tapi tak special.. Kekekeke..

      Delete
  3. boleh la diterima duck face cik suami tu..kikiki

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Hehe.. Seronok tapi penat.. Tapi seronok tu lebih sebab dapat makan sedap2.. Haha! ^_~

      Delete
  5. waaa.. meriahnya.. dah siap habis update psl raya eh.. sue tak habis lg ni sebenarnya... mood nak update tak smpi lg... last cerita je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Dah.. Tu pun skip2.. Kalau ikut ada jer lagi.. Tapi takpelah.. Peram jelah buat pekasam.. Kahkahkah!

      Delete
  6. best gi jenjalan raya ni.. HAri ni dah 1 Zulkaedah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tapi penat tapi seronok.. Hehe..

      Delete