Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa..

by - 12:37:00 pm

Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa.. | Ermmmm... Ni soalan ke statement ke apa ekk?? Iols is kompius..  Hanya brader Broframestone saje yg tau.. Korang gi lah tanya bro sendiri ye.. Aku sbnrnya dari dulu sampai skg tertanya2 apa nama sebenar Broframestone nih.. Nape dia guna nickname Broframestone?? Ok, tu dah out of topic.. Nnti aku soalsiasat bro sendiri..  


Sebelum tu, meh sambung blk citer pasal "Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa" tadi.. Actually, aku pun xtau apa motif tajuk entri ni.. Sbb aku tak pernah lg terpikir pasal tajuk cenggini.. Sgt mencabar minda .. Tp apa pun aku cuba jugaklah hasilkan satu entri yg korang tak muak baca.. Oleh itu, marilah baca..


Kalaulah housemate aku or kawan aku tetibe meninggal dlm rumah sewa yg kitorg sama2 sewa, giler takleh nak bayang.. Aku rasa akulah manusia yg paling panik dlm dunia.. Ate mau tak panik?! Tetibe ko blk2 keje tgk mayat kawan ko terbujur depan mate?? Benda pertama aku buat dah tentu2 aku cabut keluar dari rumah tu dulu.. Pastu aku panggil jiran tetangga dulu la kot.. Sbb aku kan seorang yg kuat menggelabah.. Taktau nk buat apa kot.. Sampai lupa nk tepon polis.. Sbb tu aku panggil jiran2 dulu.. At least ada di antara diorang yg kurang panik dari aku & still boleh pikir cara waras utk remind aku supaya call polis cepat2.. 


Ha, nampak tak? Aku cabut bkn aku takut tau, tp aku cuba cari penyelesaian yg lebih waras dari pale otak aku masa tu.. Sbb aku kan kuat panik.. Bila panik, otak tak function hoi..! Kang nk tgu otak aku kembali berfungsi dgn  baik, silap2 aribulan reput pulak mayat kwn aku kat situ..  Sadis hokay.. Alasssssannnnn sgt kan? Padahal mmg aku ni penakut tahap supersaya.. Huuuuu..~~


So, tu lah yg akan berlaku kat aku "Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah".. P.A.N.I.K + M.E..N.G.G.E.L.A.B.A.H.. Tapi tu kalau je lah.. Mintak simpangla wei.. Pengsan aku klu betul2 jadi.. Well, sebenarnya kan, aku kan... Aku wat entri ni sbb nk join Broframestone dlm Blogger Movie Day Out citer "Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa" (KLIK UTK TENGOK TRAILER MOVIE) 11hb ni.. Heheh.. Nampak tak gigihnya aku taip entri last minit..  Nak tiket free ko uols.. Ahaks! ;p


Nak tau sape barisan pelakon dlm movie ni? Boleh tengok poster kat bawah..  Hehe..:D


Ha, best tak? Diorang ni klu wat lawak mmg tahap pecah perut baq ang.. Haha! Tgk gambar pun dah boleh buat gelak.. Belum lagi diorang wat lawak tu.. Eh, meleret2 plak aku nih.. Bro pesan suh wat entri simple2 je.. Tak perlu panjang2.. Tapi aku biasalah, dah start menaip tak reti nak stop.. Ampunkanlah.. Hee.. Kbai!^_~



You May Also Like

2 Silent Hunter's Footprints

  1. Semoga kuat hadapi dugaan Allah.

    Setiap penyakit ade ubatnya InsyaAllah. saya dgr kebanyakan yg buat pembedahan fibroid berjaya pregnant selepas itu. moga2 ade rezeki buat sis suatu hr nnti. Amin.. :)

    ReplyDelete