Y Si Fuera Ella (Heya)..

by - 8:30:00 am

Y Si Fuera Ella (Heya).. | Lately ni aku suka sangat layan satu lagu ni.. Y Si Fuera Ella (Heya).. Lagu asal nyanyian Alejandro Sanz dalam bahasa sepanyol kalau tak silap aku.. Tapi aku suka layan yang new version punya.. Dalam bahasa Korea, nyanyian Jong Hyun dari kumpulan Shinee.. 


First time dengar lagu ni masa aku sesaje search kat youtube guna keyword Shinee.. Kenapa Shinee? Sebab aku memang die hard fans diorang.. Haha! Jangan tak tau aku pun layan Kpop gak.. Lalala~~ Then keluar la satu list konsert diorang kat Seoul tahun bila aku tak ingat.. Full version concert.. Dalam 1 jam lebih gak la video tu.. Aku layan sampai habis okay! Haha! Hard tak hard la kan.. 


Then sampai satu part tu Jong Hyun perform solo dengan lagu Y Si Fuera Ella ni.. Terus aku tangkap cintan dengan lagu ni.. Layyyann sangatttt.. Sampai boleh nangis sorang2.. Even masa mula2 tu aku tak paham sepatah haram pun apa maksud lagu ni, tapi aku tau la jalan cerita dia mesti sedih & menyakitkan.. Ha, pandai kan aku men'translate' lagu melalui penyampaian & emosi penyanyi tu.. Kahkahkah!


Disebabkan betul2 dah tangkap feel ngan lagu ni, maka aku pun gigihla search jalan cerita pasal lagu ni.. Nak taip kat sini panjang sangat.. Aku summarize kan jela ea.. Lagu ni cerita pasal sepasang sahabat ni (lelaki & perempuan).. Si lelaki ni suka kat perempuan tu tapi perempuan tu just suka & sayang lelaki tadi sebagai seorang sahabat je.. So lelaki tu macam frustla.. Tp dia tetap menanti si perempuan tadi even perempuan tu takde hati kat dia.. Bila perempuan tu ucapkan selamat tinggal, bertambah2 la sedih & peritnya perasaan lelaki ni tadi.. Walaupun begitu (hamik keluar bahasa melayu tahap karangan A+), si lelaki tadi still mengharapkan yang si perempuan tu akan balik dengan dia sebagai seorang kekasih.. So dia duk la perhati dari jauh & ikut semua perkembangan pasal perempuan tu sambil dalam hati terus merayu supaya perempuan takkan pergi jauh & kembali semula pada dia.. Cenggitulah lebih kurang maksud dia.. Jadi memang betul la tekaan aku masa awal2 dengar lagu ni kan? Hebak dok?? Haha.. 


Ok, tak payah buang masa.. Meh aku sajikan korang dengan lagu Y Si Fuera Ella (Heya) by Jong Hyun Shinee ni.. Aku tak tau video ni boleh play x kat blog nih.. Kalau tak dapat, korang gi la search kat youtube ea.. ^_^v




#ShineeWorld #ShiningShinee #BlingBlingJongHyun #ShineeJongHyun

You May Also Like

10 Shaklee Lovers Visit

  1. Replies
    1. Best Lya! Bagi yang suka lagu2 sentimental la.. Hehe..

      Delete
  2. Dari blog dayang deno.... siap follow tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zamizi.. Follow u back! ^_~

      Delete
  3. Mmg sedih la lagu ni oiii...aisehhhmannn...fee feeling plak malam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Sedih tapi nak dengar jugak sampai 2,3 kali.. Huhu..

      Delete
  4. Replies
    1. Ye ke kak? Camtu kena search kat youtube la.. Huhu..

      Delete