CABARAN 30 HARI BLOG | DAY 13 : 5 Blog Kegemaran Rosmiza

by - 8:35:00 am

CABARAN 30 HARI BLOG | DAY 13 : 5 Blog Kegemaran Rosmiza | Assalamualaikum, selamat pagi & Selamat Hari Malaysia semua! Hari ni public holiday kan? So, korang ke mana je hari ni? Aku tak tau lagi apa aktiviti hari ni. Rasanya macam duk umah jer kot. Tempahan banyak lagi tak siap tu. Huhu.. Ok, jom teruskan task 30 Days Blog Challenge hari ke-13..! ^^,
Kalau nak cakap pasal blog kegemaran ni memang lebih dari 5 blog la yang aku suka singgah & baca. Semua blog yang tersenarai dalam bloglist aku ni adalah blog kegemaran yang aku mesti singgah. Tapi since Sue mintak aku senaraikan 5 jer so terpaksalah aku shortlistkan. Yang lain jangan terasa ye.. Huhu..


5 Blog Kegemaran Rosmiza :-

  1. Yuyu Zulaikha
  2. Boni Kacak
  3. H.A.T.I
  4. Coklat Eyes
  5. Zie Madini

So, inilah dia antara blog kegemaran yang aku suka baca. Kriteria blog yang aku suka baca bukanlah sebab blog tu kepunyaan blogger retis or glamour or what so ever. Tapi sebab aku suka pengisian diorang yang humble & simple. Satu lagi ada sense of humor. Macam aku ada mention sebelum ni, aku tak suka pengisian yang terlalu berat or sarat dengan info. Tak kesahla buku ke, blog ke, apa2 lah yang melibatkan mata & otak aku untuk memainkan peranan. Penat weyh otak aku nak menelaah. Mata pun cepat ngantuk.. Huhu.. Dia kalau sarat dengan perenggan takpe, asalkan topik & pengisiannya menarik serta original. Blog yang pengisiannya terlalu keanak2an pun aku kurang gemar nak singgah. So kalau korang nak aku rajin menyinggah kat blog korang, sila lah take note tips yang aku bagi kat atas ni ye.. Kompem asik2 muka aku jer duk mengomen kat blog engkorang nanti.. Sekian.. ^_~



Entri Lain - 30 Days Blog Challenge :-



You May Also Like

18 Silent Hunter's Footprints

  1. terima kasih berkongsi link..boleh la Acik p jengah mereka pulak..

    ReplyDelete
  2. Salam Rosmiza..... Akak ada tag awak kat sini

    http://dielacraft.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    Selamat bersegmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam kak Fadzillah..
      Ooo, ada tag ea? Ok, jap saya tengok.. ^^,

      Delete
  3. wahh..
    Chaiyok2 ;p
    gud luck Mieza :)

    ReplyDelete
  4. tiba-tiba nampak blog kita disitu! terima kasih sangat kak :)

    appreciation dari pembaca tegar macam akak sangat saya hargai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Blogger feveret singgah blog ittewww... Suke3! Thanks back Nanie coz sudi terjah blog picisan akak ni.. ^__^
      Rosmiza Ali Official Blog™

      Delete
  5. tag untuk anda :P

    http://www.nooratikahramli.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tag jugak? Hikhik! Bukan utk follower bawah 500 ke Liebster Award ni Atikah? Tapi dah orang tag, apa salahnya.. Iols join saje.. ^^,

      Delete
  6. Replies
    1. Kan? Salah satu blog yang seronok untuk baca.. penulisan Lya sempoi.. ^^,

      Delete
  7. Sama la akak pun suka blog yg sempoi2 jer.. macam blog mieza la..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke kak? Hehe.. Tenkiu suka tulisan kite.. ^^,

      Delete
  8. Replies
    1. Suka jugak blog namee.roslan.. sebab tu ada dlm bloglist,. Hikhik! ^_~

      Delete