HOT FM PROJEK RADIO

by - 11:24:00 am

HOT FM PROJEK RADIO | Siapa kat sini pendengar setia radio terhangat di Malaysia Hot Fm? Pernah ada cita2 nak jadi penyampai radio di stesen radio terhangat di Malaysia tapi tak tau caranya? Ha, kalau ada ni ada berita baik untuk korang.. Hot Fm sekarang sedang menjalankan satu program ujibakat untuk mencari penyampai radio baru yang dinamakan HOT FM PROJEK RADIO! Ahkak is teruja uols! Coz memang cita2 ahkak nak jadi dj radio ni.. Boleh ke??? Erkss..

Menariknya tentang ujibakat HOT FM PROJEK RADIO ni ialah kita boleh pilih salah satu dari 3 kaedah ujibakat yang disediakan. Antara kaedah yang disediakan ialah :-

  1. Ujibakat melalui aplikasi Whatsapp. Hanya perlu hantarkan 'Voice Message' ke talian yang diberikan. Sempoi kan? ^_~

    :: Cara nak hantar penyertaan melalui aplikasi Whatsapp boleh refer sini --> LINK ::

  2. Isi dan hantarkan borang penyertaan dengan lampiran file rakaman suara korang. Syarat dia mudah je. Rakaman mesti tak lebih dari 3 minit. Format audio mesti dalam MP3 atau untuk video gunakan format MOV/MP4/WMV. Kalau audio or video korang dalam format selain dari yang ditetapkan ni, korang boleh convert dulu k.. ^_~
  3. Boleh hadirkan diri di sesi ujibakat HOT FM PROJEK RADIO pada 11 Oktober 2014 bertempat di PNB Darby Park KL bermula jam 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari. Jangan lupa bawa profil diri/resume & gambar terbaru korang ok! ^_~


Skrip untuk ujibakat, pihak radio dah sediakan. So tak payah nak pening2 nervous tak ketahuan nak reka skrip segala bagai. Just download & print out sajo. Untuk dapatkan skrip ujibakat boleh ke SINI. Lepas tu bacalah dengan nada seorang penyampai radio! Kalau boleh hafal lagi bagus.! Gitu kekdahnya... Happy ke tidokkk? ^^,

So, cubalah ekk kalau minat & memang ada cita2 nak jadi dj radio! Mana tau ada rezeki enkorang kan.. Aku pun nak cuba jugak! Tak sia2 hobi peliks aku selama ni.. Boleh jugak praktis fefeeling jadi dj radio.. Lalalalala~~ Kbai! ^o^v




Untuk maklumat lanjut, sila layari :-



You May Also Like

12 Silent Hunter's Footprints

  1. Chaiyok2 Miza...gi la cuba mana tau rezeki kan..:)

    ReplyDelete
  2. Waaa.. serius k mija? Apa2 pom wish u all the best. Gud luck ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius arr Lya.. Hehe.. Tapi dapat x dapat tu xtaula kan.. Ramai lg org yg berbakat kat luar nun.. Gugugu~

      Delete
  3. Amboi, ada bakat terpendam rupanyaaaa. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terpendam ke terendam Scha? Akakakaka!

      Delete
  4. All the best mieza.. moga2 ada rezeki mieza jadi dj radio era nanti...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radio era? Hot Fm la kak.. Huhu..

      Delete
    2. Eh silap.. sbb hari tue terperasan yg era pn buat ujian bakat yg sama kan.. tak kisah la.. jnji dk radio kan.. hehehe

      Delete
  5. hai. lama xdtg sini. busy memanjang... :) ada gak dengar pasal ni tapi mcm xconfident ja nak join . dah tau tak mungkin dapat hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Lieya! Ala, cuba jer.. Buang dulu semua negative thoughts tu..

      Delete