2#Alexa Rank - Oktober 2014

by - 8:37:00 am

2#Alexa Rank - Oktober 2014 | Assalamualaikum & selamat pagi sahabat! Hari ni aku ada appointment lagi di Hospital Serdang. Appointment pukul 11, so sempat la aku update blog kejap.. Hehe.. Buka lappy, surf internet terus cek rank terkini Rosmiza Ali Official Blog™ di laman web Alexa.Com. 


Traffic Rank Alexa
2#Alexa Rank - Oktober 2014


Global Rank : 2,307,747
Rank In Malaysia : 8,350


Alhamdulillah, rank makin menurun dari 10,000 lebih ke 8,000 lebih. Global rank masih lagi 2 juta lebih. Tapi masih boleh lihat penurunan. Betul lah, bila guna domain sendiri ni rank lagi cepat turun berbanding blogspot. Tapi blog pun kenalah berupdate & kena pastikan ada konsistensi dalam jumlah daily unique visitor. Itu ilmu yang aku dapat dari blogger Mialiana.Com. Thanks kak Mia atas tips dan panduan. 


Sekarang ni aku tengah belajar bermain dengan SEO. Tapi masih lagi dalam proses menuntut ilmu. Bab ni kena berguru dengan sifu SEO HasrulHassan.Com. Banyak lagi yang aku tak tau. Kena rajin gali. Okaylah, tu je update untuk pagi ni. Bubai!


Oktober Alexa Traffic Report :

You May Also Like

14 Shaklee Lovers Visit

  1. Replies
    1. Alhamdulillah.. terima kasih Ayu.. ^^,

      Delete
  2. wow nice rank ^.^ all the best :) dari www.marcsjy.com

    ReplyDelete
  3. nice ranking you have ^^ all the best :) from www.marcsjy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh2, 2 kali komen.. Hehe.. Thank you thank you.. ^^,

      Delete
  4. Tahniah...akak x pernah usha lagi...harus jauh di belakang nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la kak.. takpe jauh pun.. At least kita tau pencapaian blog kita dah sampai mana.. Pastu boleh usahakan utk turunkan rank tu.. ^^,

      Delete
  5. Oh.. macam tu. Tapi itulah, nak konsisten update blog selalu tu yang susah sikit. Btw, tahniah makin mengecil alexa rank. Blog Mieya ni sekejap turun, sekejap naik dengan mendadaknya. haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena maintain jumlah visit Mieya.. Tak ramai takpe, tapi konsisten jumlah tu setiap hari.. Contoh macam 50 uv ke sehari.. ^_^

      Delete
  6. gali lagi kak miza... insyaAllah..... semoga rank makin naik !!

    ReplyDelete
  7. tahniah...sama lah kita punya ramking lbh kurang

    ReplyDelete