Annabelle : Sorry Tak Dapat Review..

by - 9:00:00 am

Annabelle : Sorry Tak Dapat Review.. | As enkorang semua dah tau, sebelum ni aku ada mention yang aku dapat jemputan ke #NNPremiereScreening filem seram terbaru yang sedang ditayangkan di pawagam2 seluruh Malaysia sekarang ni iaitu Annabelle.  I was the one who very excited to watch the movie & keep on waiting for the day.. But unfortunately aku tak dapat pergi sebab badan kurang sihat pulak hari tu. So, janji aku untuk buat review pasal filem ni tak dapatlah aku tunaikan. Huhu.. So sad.. T_T


Apa pun aku rasa aku patut share sikit lah sinopsis pasal cerita ni dengan enkorang semua sebab aku suka cerita2 hantu ni. Cuma tak tau la tahap seram cerita ni macamana sebab aku pun belum tengok. Sebab tu aku tak dapat nak tulis review lagi pasal cerita ni. Makanya enkorang janganlah expect aku untuk tulis kaw2 pulak pasal cerita nih tau.. Setakat share sinopsis tu boleh la..


Sinopsis Filem Annabelle :-

She terrified you in "The Conjuring" but this is where it all began for Annabelle. Capable of unspeakable evil, the actual doll exists locked up in an occult museum in Connecticut - visited only by a priest who blesses her twice a month. 
John Form has found the perfect gift for his expectantc wife, Mia - a beautiful, rare vintage doll in a pure white wedding dress. But Mia's delight with Annabelle doesn't last long.
On one horrific night, their home is invaded by members of a satanic cult, who violently attack the couple. Spilled blood and terror are not all they leave behind. The cultists have conjured an entity so malevolent that nothing they did will compare to the sinister conduit to the damned that is now... Annabelle.



Dari sinopsis & trailer nampak macam boleh tahan horor jugak filem ni.Tapi based on review yang aku baca, ada yang kata "sumpah seram!".. Tak kurang jugak yang kata "takdela seram mana pun citer ni.. Aku prefer lagi citer The Conjuring..".. So, aku rasa aku kena tengok sendirilah kalau nak tau level of horor cerita ni..


Psssstt! Siapa yang dah tengok? Cer bagi rate sikit..



You May Also Like

27 Shaklee Lovers Visit

  1. Citer seram memang bukan pilihan akak..kalu kena tgk mesti menyorok balik kerusi atau celah-celah jari jemari yang tak berapa nak besar ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, tak adventure ar kak tak tengok citer seram.. Hehe.. ^_~

      Delete
  2. Untung la dapat jemputan dari NN...

    Bro tengah dapat satu deal untuk buat Movie Day Out. Tapi belum dapat confirmation lagi, sebab nak pastikan ada selebriti yang hadir T-T

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! Best2! Nanti jangan lupa jmput kite ea Bro.. Hehe.. ^_^

      Delete
  3. Alahai sedihnya. hihihi. Tulah orang cakap best. Adik kite pon cakap best. uuhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ada yg cakap tak best.. Ikut taste masing2 ar ni.. Haha!

      Delete
  4. Aku dah tengok, rate 3/5 bintang je aku kasi. hahahaha, Bolehlah tapi babak seram tak banyak. Banyak drama je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Bahrain? Tak thrill ar camtu.. Huhu..

      Delete
  5. masih belum punya kesempatan lagi nak tengok citer annabelle nih.. hehe. :D
    Shad balas kunjungan sambil follow sini ya sis :D

    ReplyDelete
  6. Best nyer..belum tengok lagi ni..

    ReplyDelete
  7. Akak bg 2/5 jer mieza.. boring! & x seram pun.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi rendah rate nih.. Cenggitu cancel ar gi tengok.. haha!

      Delete
  8. Replies
    1. Ye ke Ayu? Huhu.. Cenggitu donlod jelah nanti.. Takyah bazir duit gi beli tiket.. Lol! ;p

      Delete
  9. Replies
    1. Samala.. Kite pun tak tengok lagi.. gugugu~

      Delete
  10. tak boleh tengok sorang2... takut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ajak cik abam la cenggitu kak Mia.. ^^,

      Delete
  11. tunggu husben free baru tengok sama2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Tu la.. Kena tunggu betul2 free baru boleh enjoy the movie.. ^^,

      Delete
  12. Betul ker tak seram...tengok cover luar nampak memang seram kan...tapi cadang nak tengok juga cerita ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Nampak poster tu cam seram bangat jer.. Gugugu~

      Delete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. orang kata tak best. so, tunggulah dia keluar online. haha

    ReplyDelete