Chaotic Life..

by - 7:26:00 pm

Chaotic Life.. | Bila tengok drama dalam tv rasa memang drama sangat. Pastu fikir sendiri, ada ke pun kat luar ni yang jadi macam tu? Ahh! Itu semua lakonan & drama sahaja..! Tapi bila fikir2 balik & tengok keadaan sekeliling sekarang ni. Macam2 berlaku. Dah macam dalam drama pulak. Jadi drama tu bukanlah drama semata2.. Kalau takde yang berlaku di alam realiti ni mana pulak si penulis skrip & pereka cerita tu dapat idea..? Sebab biasanya idea ni semua datang dari apa yang kita lihat & lalui di sekeliling kita..


Yang pastinya harus diingat, hidup tak selalunya indah.. Ada masa kita akan jatuh & rebah tersungkur dan mula rasa dunia ni tak adil untuk kita.. Tika itu segala yang indah akan hilang lenyap sekelip mata.. Yang hadir hanyalah segala duka lara yang menyeksa diri.. Sekian..


Amacam? Boleh buat skrip drama tak? Haha! Pendek kata majulah minyak untuk negara! Hidup minyak!!! Eh?  

You May Also Like

10 Silent Hunter's Footprints

  1. first october je dh naik minyak. sabar je laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertabah jela.. Kena keje kuat lagi arr pasni.. Nak tampung duit minyak.. Huhu..

      Delete
  2. Salam Jumaat. Sesuatu untuk kamu di blog KA . TQ http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2014/10/re-publish-n3-pendek-tentang-adik-tapi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sabtu kak KA.. Sesuatu? Apakah?

      Delete
  3. Hidup ni pun satu pentas lakonan, itu antara kata pujangga bahasa ;)

    ReplyDelete
  4. saya datang follow sini...salam perkenalan yer...jemputlah join giveaway saya ye... ada souvenirs dari Paris untuk dimenangi... bukan sikit2 tau, keychain je, ada 20 untuk dimenangi... cepat2 lah join yer..

    Giveaway Paris by JINDRISSKA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Aisya! Terima kasih sudi singgah & follow sini.. In Shaa Allah free2 nanti saya join kalau sempat ye.. ^^,

      Delete
  5. Eh...elok2 dok berdrama dan selit lagi yer..hehehe...

    ReplyDelete