Font Billabong Tarik Minat Pembaca

by - 4:30:00 pm

Font Billabong Tarik Minat Pembaca | Yuhuuu! Aku ke udara lagi..! Haha! Gini la nih bila berlaku kelimpahan idea.. Belum habis taip satu entri ni dah ada 2,3 idea dalam kepala otak untuk next update. Hamboi, ligat sungguh minda iols sejak2 amal minum Coco Tamar nih.. Betul la bagus untuk minda minuman ni.. Siapa2 ada anak boleh cuba bagi anak2 minum.. In Shaa Allah boleh bantu minda diorang berfungsi dengan lebih cerdas.. Okay, yang tu kita story later ye.. Ni just nak share font yang aku guna untuk buat header & footer blog..

  

Tak sangka, ramai pulak yang berkenan dengan font ni. Actually masa design tu aku main taram jer buh font ni. Tak perasan pun nama font apa. Haha! Tapi bila dah pasang kat blog, tetiba ada pulak yang terberkenan & tanya aku guna font apa. Pastu aku terkebil2 fikir balik apa nama font ni ekk?? Nasib baik la aku save softcopy design ni dalam format adobe photoshop. Boleh la aku tengok balik. Kalau tak memang haram aku tak tau. Tak amik port langsung pun pasal nama font segala nih.. Asal aku rasa macam berkenan di hati terus save.. Kohkohkoh!


So, bagi menjawab pertanyaan2 mereka yang bertanya tu, font ni 'Billabong' namanya.. Hehe.. Gigih aku gi cari balik tau. Bolehla korang guna nanti ye.. Kalau takde dalam pc or desktop boleh download dulu then install.. Pastu bolehla guna dengan gembira dan sukaria.. Ok, selamat ber'Billabong' uols! Dadaaa! ^__~



*NotaPuanWriter :*
Jenis & saiz font di bahagian post pun sangat memainkan peranan untuk tarik minat pembaca ye. So, silalah guna font yang senang orang nak baca. Jangan guna font yang fancy sangat. Kecik sangat pun jangan. Yang sedang2 saja sudah okay.. ^_^


You May Also Like

33 Silent Hunter's Footprints

  1. yeayyy tq miza cantik. hihihihi. Billabong :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Wana..! Dah tukar dah ke? Ihiks! ^__^

      Delete
  2. Replies
    1. Thank you Iola.. Semoga bermanfaat.. ^^,

      Delete
  3. Billabong ni cam sinonim je dgn Bila Boh eheheh

    ReplyDelete
  4. Font ni banyak dkt free font download.com..ok la tu..mcm grafiti ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke macam grafiti? Entah, tak perasan pulak.. Rasa berkenan je.. Haha!

      Delete
  5. guana nk buat tu? aku dop ingt doh weyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat mende babe? Aku pun lama dh mendesign.. Ni baru nk warm up balik.. Huhu..

      Delete
  6. Replies
    1. Macam tuan blog kan? Akakakak! Larikssss!

      Delete
    2. ahhaha, yer kakk. saya setujuuuu! XD

      Delete
  7. menarik...asalkan jelas dan orang faham sudah memadai...

    ReplyDelete
  8. Amboiii kak ros.. mencurah2 ye idea nak update entry... heeee kalau tny ayu mmg ape pon xtau pasal font2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tengah menaip enti ni mencurah2la.. Lepas tu bila nak start taip entri lain blank balik.. Akakaka!

      Delete
  9. Wahh...memang cantik font tu Miza...sesuai dengan header dan footer blog Miza...

    ReplyDelete
  10. Akak pun suka font tu :)
    Tq sharing ya

    ReplyDelete
  11. btul tu dear... tp lin buat kalau2 lin nampak cantik je.. kikiki dan orang boleh baca.

    ReplyDelete
  12. huhu..bru tahu psl ni.. lya mmg xcara mde2 gini.. guna je apa y ade.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Miza jenis berahi beger2.. Tu yg jd tu.. Hahah!

      Delete
  13. Dah download dah font ni, memang cantik pun.. hari tu ada buat pertandingan instagram kt universiti diorg mntakkan buat poster, font instagram tu aku tak jumpa yg jumpa font billabong yg nampak lebih kurang sama..

    Coco tamar tu mcm sedap je, baru je beli air coco dengan kurma tapi brand lain, Eman Coco

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap Ibnu Ramli.. Nanti kita share pasal Tamar Cocoa ni ye.. Eman Coco pun produk bumiputera jugak kan?

      Delete
  14. puan miza ! puan miza rasa font di blog saya mudah dibaca ke :')) agagagag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngengade sangat bakal cik puan Liyana Lunia ni tau.. Babab kang..

      Delete
  15. Owh...billabong namanya. Baru tau. Tapi cantik.

    ReplyDelete