How To Overcome A Depression..

by - 9:45:00 pm

How To Overcome A Depression.. | Kemurungan.. Kebanyakan daripada kita menyembunyikannya seperti beg kertas di atas kepala mereka kerana takut dihakimi, dipersenda, dilihat sebagai lemah, atau tidak diambil serius. Kemurungan tidak boleh dipandang ringan, ia boleh membawa kepada kemeruduman prestasi kerja mahupun hidup kita.. Mereka yang tidak pernah mengalami kemurungan akan beranggapan bahawa ia tidak pernah wujud dan mereka tidak akan memahami simptom2 yang dialami oleh seorang yang sedang kemurungan. Ianya bukanlah satu perkara atau simptom yang boleh diperbaiki dalam masa satu hari. Tetapi ia mengambil masa untuk kembali normal.


So, siapa2 yang rasa dia sedang mengalami kemurungan atau depress, pergilah berjumpa & bercakap dengan seseorang yang dipercayai. Boleh cakap dengan kawan, ahli keluarga or sesiapa sahaja yang boleh dipercayai.. Never overlook the possibility of seeing a doctor for more professional help!!  Your feelings are real, your feelings are shared upon millions.  Don’t hide it, talk to someone about it.  With the right help, you can rediscover your confidence and begin life anew! Just try it & you'll feel better.. Jom baca komik plak! ^__^


 
 
 
 
 
 
 
 
 



You May Also Like

16 Shaklee Lovers Visit

  1. Replies
    1. Thank you EM.. Semoga bermanfaat.. ^^,

      Delete
  2. Terima Kasih atas sharing di atas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 kak Sofu.. Semoga bermanfaat! ^^,

      Delete
  3. Salam aidiladha dari CN & Keluarga ;)

    ReplyDelete
  4. comel komik ni. yang penting point dia. totally true! ^^

    ReplyDelete
  5. Bagi schaaa, kena nangis and then kalau larat, berblog lahh. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nangis tu salah satu cara nak release tekanan gak.. Akak selalu nangis kalau rasa tertekan.. Lepas dah lega sikit baru bangun amik air sembahyang bagi diri rasa lebih tenang.. Huhu..

      Delete
  6. Usah di layan kemurungan tapi lakukan sesuatu yg b'faedah...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Tapi terkadang tewas jugak cikna.. T_T

      Delete
  7. Nice sharing dear..Betul. .bahaya kalau penyakit kemurungan nie tak dirawat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak.. Semoga bermanfaat.. ^_^

      Delete
  8. Nice sharing kak. shad suka tengok part kartun tu.. It realy grab my attention. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Shad..Memang biasa kalau nak bagi informasi & nak grab attention kena create sesuatu selain dari tulisan.. Kan? Hehe...

      Delete