Macamana Nak Hantar Voice Message Untuk #ProjekRadioHOTFM ?

by - 1:00:00 pm

Macamana Nak Hantar Voice Message Untuk #ProjekRadioHOTFM ? | Lepas jer aku publish blogpost pasal Projek Radio HOT FM tempoh hari, tetiba ramai pulak yang tanya macamana cara nak hantar voice message ke Hot FM.. Kalau tak silap, aku dah sertakan link cara nak hantar voice message kat dalam entri tu. Nampak sangat enkorang tak baca betul2 kan? Lepas tu berlumba2 tanya aku.. Ish2..



Siap ada yang PM dekat facebook.. Ada pulak yang search kat blog ni cara nak hantar voice message.. So, aku share la lagi sekali ye. Mohon enkorang bacalah betul2.. Cian kite tempek link segala bagai tapi takde yang nak baca. Jangan risau, ni bukan link spam yang aku tempek ni.. Semua yang berkenaan sahaja ye.. Jadi bila aku kata klik tu kliklah.. Ha, cenggituuuu khonnnn membebel macam makcik2..


So first of all, benda pertama yang enkorang kena ada sebelum hantar voice message ni opkoslah talipon mudah alih yang sedikit up to date ok.. Maksud aku yang up to date tu boleh install aplikasi whatsapp & ada kemudahan internet. Kemudian, sila save dulu nombor ini : 016-633 8266..

Tempek sikit bukti yang aku dah sertakan link cara nak hantar voice message dalam entri sebelum ni..

Lepas tu, open whatsapp app enkorang then create new message guna nombor yang aku suruh save tadi.. Lepas tu ko kenalkanlah diri sikit.. Bagitau nama dulu apa sume tu.. Then just tekan icon microphone kat penjuru bawah sebelah kanan tu lelama then rekodla suara enkorang guna skrip yang Hot FM dah bagi tu.. Dah siap rekod, releasekan je rakaman suara korang td.. Dah send! Siap!


Senang kan? Takkan la aku nak buat tutorial bergambar pulak kot.. Aku rasa semua dah terer guna app whatsapp nih.. Kalau tak jelas jugak lagi, mohon refer SINI..


Tarikh last untuk submit voice message ni ialah hari ni iaitu 9 OKTOBER 2014.. So, siapa2 yang berminat tu sila submit cepat2 ye.. Tak pun enkorang boleh hadiri ujibakat secara life di PNB Darby Park KL hari Sabtu ni..


Untuk lebih info, sila layari, 
HOT FM PROJEK RADIO


You May Also Like

12 Silent Hunter's Footprints

  1. Gua rasa gua tau sebab apa mereka nak cari DJ he...23x (ops xboleh habaq dekat sini)

    Kalau Bro apply, risau member2 bro dekat HotFM xboleh nk cari makan pula lepas nie

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi Bro.. Bro takleh apply.. Bro dah busy ngan keje2 media.. Hehe..

      Delete
  2. Wah ramai yg berminat yer.. semoga dgn perkongsian mieza nie membuka juga peluang rezeki utk mieza yer.. good luck laling..=D

    ReplyDelete
  3. Miza dah hantar penyertaan ke belum? Chaiyok2 Miza :)

    ReplyDelete
  4. macam nak... macam tak nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Dah lepas dah tarikh life intebiu.. Gugugu~

      Delete
  5. takkan nak hantar voice message pun tak reti. hmmm :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak tau prosedur.. Kot la nak kena rakam briefing pengenalan diri dulu agaknya.. Huhu..

      Delete