Officially New Dot Com Domain : [www.rosmizaali.com]

by - 12:13:00 pm

Officially New Dot Com Domain : [www.rosmizaali.com] | Assalamualaikum & selamat bekerja bagi yang bekerja.. Lewat sikit update hari ni.. Biasalah kan, surirumah katanya.. Ahaks! Alhamdulillah, sekarang blog dah bertukar ke domain baru iaitu domain dot com. Dah lama sebenarnya berniat nak tukar domain ni, tapi asyikla tertangguh2 sebab risau rank blog jatuh (walaupun rank takde la tinggi mana pun.. Kahkahkah!).. So setelah sekian lama berfikir akhirnya berjaya jugak aku bertukar ke domain dot com..


The reason kenapa aku bertukar ke new domain? Sebab aku rasa bila guna domain dot com ni nampak lebih profesional & cantik sikit bunyinya.. Hehe.. Tu aku punya persepsi jer.. Tak kesah pun sebenarnya kalau nak kekalkan url blogspot yang lama.. And lagi satu ialah sebab aku nak mula serius menulis & kalau boleh nak jadi salah satu media yang mendapat tempat di hati para pembaca seluruh Malaysia.. Yup, itu bukan satu benda yang aku boleh dapat dalam masa setahun dua.. It will takes a lot of time. But still aku rasa tak salah berusaha dari bawah. Susah?? Well, tak ada benda kat dunia ni yang senang.. Semua perlukan kita untuk belajar & berusaha untuk dapatkannya.. Setuju?


Seperti yang dijangka, memang rank jatuh merudum.. Sedih pulak rasa.. Tapi bila fikir balik bagus jugak aku tukar awal2.. Sebab rank terkini masa guna blogspot dulu pun still ribuan.. Kalau dah berada bawah 1000 tu memang ralat lah jugak. So, mulai hari ni kena lebih gigih & rajin update blog ni. Nak dapatkan balik rank yang dulu walaupun masih ribuan lemon, bukan mudah.. Berpeluh jugak tu.. Huhuhu.. Tapi tak mengapa.. Itu semua boleh diusahakan. Tak gitu? ^_~


Doakan impian dan cita2 aku tercapai dengan blog ni ye sayang2 semua.. Cea, dan2 la pulak panggil sayang kan? Haha! Carut sangatttt.. Kbai!



You May Also Like

32 Shaklee Lovers Visit

  1. yeayyyyy
    bestkan ade domain sndri
    feelinf retis
    haha perasan iena nie(^_~)

    ReplyDelete
  2. Tukar domain tak habaq pada bro pun... majuk la la la

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo, jangan arrr majuk.. #SayangiBroFramestone.. Gitu khonnn.. Dan2. keluar hashtag.. Lalalalaal~

      Delete
  3. Good luck miza! heheh. btw tulisan official blog tu cantik la. font apa eh miza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Wana lalink! ^_^
      Tulisan header tu ke? Tu Mieza guna Billabong.. ^_^

      Delete
  4. nice blog. sy pun tgh tunggu wajah baru blog ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Wan.. Wah! Tengah edit blog ke? Mesti cantik kebaabomm nanti nih.. ^^,

      Delete
  5. waaa dah tukar..tahniah :) moga lebih sukses

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu Iola! Amin.. In Shaa Allah.. Jom sukses sama2! ^__^

      Delete
  6. tahniah kak & keep on blogging . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu Ika.. Lets support each other! ^__~

      Delete
  7. Zumal pun teringin nak ubah ke domain dot com... Tapi tak tau nak rujuk siapa. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  8. tahniahhh... wah ramai yg dah tukar... apa kelebihan dia miza.. akak ni mmg buta it... salam singgah yer.... psst kalau tau nama sebenar akak mesti lg terkejut kalau translate in English.. SUNSHINE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! Sunshine.. Nice name.. Hikhik! Mesti ceria sokmo seperti sang suria.. ^_^
      Kelebihan? Saya just tukar utk nampak lebih profesional je.. Hehe.. ^_^

      Delete
  9. semoga maju jaya dalam penulisan blog... jangan putus asa & semoga apa yg dihajati tercapai hendaknya.. :)

    ReplyDelete
  10. Wahh...tahniah Miza...semoga sentiasa berjaya dan terus berjaya yer Miza...

    ReplyDelete
  11. ada niat nak tukar www.mamajuepapamimi.com tapi nanti akan lari tak segala pak nuff semua.. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lari Jue.. Just update jer kat akaun nuffnang kita tu.. Tukar domain semua.. Pastu kalau rasa risau takut status Glitterati kena tarik balik, hantarla tiket ke helpdesk Nuffnang.. Kite buat ok je.. Tak jejas apa2 pun.. ^^,

      Delete
  12. Tahniah kak..semoga terus maju dalam dunia blogging :)

    ReplyDelete
  13. Wah kak, memang kalau ada domain sendiri nampak kerrrlass gitu. haha, tahniah kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Kerlassss sangattttt.. Lol! Btw, thanks Jie.. ^_^

      Delete
  14. Waaahhh dah bertukar..
    Semoga berjaya dan lebih gigih berusaha...
    Hheheheh nak ciplak semangat ros lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ummi.. Ciplak? Sila2.. Hehe..

      Delete