Simple Thing That Really Make My Day..

by - 12:00:00 pm

Simple Thing That Really Make My Day | Sebenarnya jadi perempuan ni memang kalau orang tak faham agak complicated sangat kelihatannya.. Mood on off.. Pastu ada masa2 mood swing tak tentu hala.. Padahal, bukannya ada problem apa pun.. Tetiba je nak swing2 mood sesuka jiwa.. Erks! Itu semua aku la tu.. Aku tak tau la perempuan lain macamana.. Ni aku cerita pasal diri sendiri.. Ye, aku adalah seorang yang agak kacau bilau moodnya.. Kadang2 aku pun fedup dengan diri sendiri.. Dah kenapa chaotic sangat life seorang +Rosmiza Ali ni.. Haih.. -..-"


Untuk deal dengan seorang perempuan yang kacau bilau macam aku ni memerlukan tahap ketabahan yang super maksima.. Dan adalah sangat bertuah aku mempunyai seorang suami yang sangat penyabar melayan kerenah aku yang kadang2 annoying ya amattt.. Well, aku pun annoyed dengan diri sendiri.. Terkadang rasa macam nak pang muka sendiri 44 das.. -_-"



Walaupun aku ni complicated manusianya, tapi tak susah pun sebenarnya nak make up my day.. Just a simple thing.. Yup, really a very simple thing.. Contoh macam hari2 bekerja, aku akan tinggal sorang2 kat rumah. Lonely.. Memang sangat lonely.. Kadang2 aku depress.. Kemurungan tak ketahuan hala.. Pastu mulalah datang mood super swing.. Mood swing memang suka kacau kite.. Mencik betul! 

The only thing yang buat aku rasa gembira is bila encik suami whatsapp tanya tengah buat apa or tanya dah makan ke belum or just mesej la apa2 pun.. Terus rasa duniaku ceria shine bright like a diamond gituuu.. Ha, simple kan? Makhluk complicated macam aku ni tak perlukan complicated things to make my day.. Cukup sekadar satu mesej simple.. Tak payah nak membazir2 duit beli bunga beli cokelat segala bagai.. Aku bukannya minat sangat benda2 yang sesetengah orang rasa romantik sangat tu.. Sebab aku rasa macam semak lah nak simpan2 bunga kat umah ni.. Buat sarang nyamuk jer.. Pastu nanti buang jugak.. Kan membazir namanya tu..

So, lelaki2 di luar sana.. Uolss maybe fikir kami wanita ni complicated, & nak bagi mood kami baik, tak perlu pun sebenarnya benda2 complicated ni.. Think simple & make it simple.. Tak percaya cubalah try.. tapi aku tak jamin berhasil untuk semua wanita ye sebab ni aku cerita base on diri sendiri.. Haha! Kbai! ;p



You May Also Like

18 Shaklee Lovers Visit

  1. yang sukar nak pahem tu lebih mencabar rasanya sis heeee

    terima kasih sebab sudi jeguk cahayacinta heee..

    ReplyDelete
  2. Betul ...setuju..klu kena gayanya benda yang kecil blh buat kita senyum smpai telinga. Bgitu juga sebaliknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Simple jer sebenarnya nak menang hati wanita ni.. ^___^

      Delete
  3. Replies
    1. Waalaikumussalam.. Erks! Berjaya?? Rasa dah salah tinggal komen kat entri lain dah ni.. Hehe.. Ni mesti kes buka window banyak2 ni.. Kekekeke.. Btw, thanks sudi singgah sini..

      Delete
  4. Memang duduk rumah je ke?

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la bro.. Nama pun surirumah sepenuh masa.. Memang tak ke mana.. So kalau ada evnet2 tu silalah invite kite coz kite adalah sangat free sepanjang masa... Hahahaha!

      Delete
  5. asalkan bangun pagi dalam keadaan ceria... dah cukup untuk make my day happy.. tapi kalau sampai opis keje bertimbun... okay.. that's a bad day.. hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Ada orang cakap petua nak ceria sepanjang hari, bangun2 pagi tu terus senyum & ucap alhamdulillah.. Tapi belum pernah berjaya apply.. Huhu..

      Delete
  6. Manusia ni fitrahnya mereka perlukan dua benda belaian dan perhatian.. tak gitu? ^^
    Nasib baik lah wanita je yg dijadikan macam tu, kalau lelaki mcm tu habis lah.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dua2 macam tu alamatnya tunggang terbalik la dunia.. Haha!

      Delete
  7. betul tu...sis JM paling suka lelaki yg caring...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Tapi bagi sesetengah lelaki, CARING is SHARING.. Grrr!

      Delete
  8. Betul kak. Sya pun suka simple things. Simple things that make touched and happy. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, meh sep sikit.. Geng2! Pok amai amai.. Eh?

      Delete
  9. Tak susah pon nak tawan hati wanita sebenarnya kan.

    Bila nak ngedate. Dah dekat ngan umah kita ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Cuma orang lelaki jer yang suka pikir cara complicated.. Mentang2 la mood wanita ni complicated.. Entah.. Bila ekk? Hehe..

      Delete