Tranformasi..

by - 8:00:00 am

Tranformasi.. | Tengah cuba untuk ubah template blog. Kalau boleh nak lebih simple. So, buat sementara waktu ni aku just ubah body je dulu sebab malas gila nak mendesign sekarang ni. Nak ubah keseluruhan kena upah orang la.. Sebab? Aku malas.. Haha..! Tapi sebab bajet macam ada lari sikit, so terpaksa aku tangguhkan dulu hasrat aku nak ubah full template nih.. Cuma mungkin dalam masa terdekat ni aku akan tukar ke new domain.. 

So, inilah dia transfromasi pada blog aku setakat ni.. Tak banyak yang berubah.. Just tukar body jer pon.. 

Old Blog Design


New Blog Design

Kenapa aku nak ubah template baru? Sebab tetiba aku rasa macam berserabut sungguh blog aku nih. Dengan bebunga cinta penuh di border.. Haha! dulu rasa macam sweet2 gitu bila berbunga2 penuh di blog.. Sekarang rasa macam dah kenapa la blog aku ni semak samun sangat.. Mungkin faktor usia jugak ni kot.. Haha! Aku dah tua.. Dah tak main dah blog bunga2..  Nak simple2 je.. Nanti lah tunggu ada bajet lebih sikit kita kasi tukar full template.. Designernya dah ada dah.. Cuma bajetnya ajer berlarian tak terkejar.. Hoho..

Sekarang ni pun aku still rasa crowded lagi.. Tapi sekurang2nya dah tak berbunga sangat.. Tinggal kat header je sikit.. Eh, aku tak amik tempahan design blog ye.. Aku just design suka2 untuk blog sendiri je.. Tu pun main touch up sikit2 jer.. So, jangan email or PM aku tanya pasal nak tempah design blog pulak.. Bagitau awal2 nih.. Mohon maklum.. Sekian terima kasih..^_~


You May Also Like

26 Silent Hunter's Footprints

  1. alaahhh untungnye pandai buat sndiri...
    kite ni tah bile nak pandainye
    cantek..
    simple je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, design simple2 bolehla Ayu.. Dia kena rajin godek photoshop.. Lama2 pandailah.. Hehe.. ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. Tak tau tang mana kemasnya sebab kite still rasa berserabut.. Huhu.. T_T

      Delete
  3. but still berbunga-bunga jugak header dia amboi dia ni amboi! hhahaha tak sangka kak miza berbakat dalam mengubah body blog ! salutee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Header tu sebab malas nak perah otak design baru.. Just tukar gambar je.. kahkahkah! Pemalas giler skang nak mendesign..

      Delete
  4. Tukar domain lg? Wah.. Oh ye,sis guna font apa utk header dan footer blog design baru tu? Boleh kathy tau,cantik pulak font tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Tukar domain dot com pulak.. Hehe.. Font tu kite guna font Billabong sis.. ^_~

      Delete
  5. Wow..untungnyaaa pandai buat sndri
    Yong dah lama tinggal photoshop..huhuuu
    Kira bab2 edit ni mmg bye2 je laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, edit simple2 boleh la yong.. Lama jugak dah tinggal bidang2 photoshop ni.. Ni baru nak warm up balik.. Gugugu~

      Delete
  6. Ada member rajin edit2 blog nie.. Tapi harga dia dalam RM50 kot... itu pun jika dia x naikan harga la...

    Nak tukar domain ek? dah fikir apa domainnya?

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah.. Dah ada designernya cuma nantilah adjust2 bajet dulu.. Tengah saving utk next month ni.. Huhu..

      Tukar dah bro.. Guna nama sendiri je.. Letak domain pelik2 kang susah pulak orang nak ingat.. Haha!

      Delete
  7. wah pandai edit
    iena da lupe
    lama x berblogging
    hehe tak ingat dh
    mmg kene upah org klu nk tuko (^_~)
    cm xde mase je nk study balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina bekerja.. Memang susah la sikit nak study & recall balik.. Kite ni banyak masa untuk study.. Bolehla warm up balik slow2.. Hehe..

      Delete
  8. cantik.. salam perkenalan...im follower 962

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Jue.. Salam kenal jugak.. ^_^

      Delete
  9. cantik..lebih kemas..pandai juga kan edit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehla sikit2 Mar.. Ni pun still rasa berserabut.. Nak kena filter widget plak pasni.. Macam dah berat je blog nih.. Gugugu~

      Delete
  10. biasa la tu... cantik ni. simple n nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Mia.. Berkobar semangat nak berblog bila sifu blog datang tinggal komen.. ^^,

      Delete
  11. Hahhahaha. Memang gitu kan kak? Bila dh tua ni, rasa mcm nak simple je design blog. Saya pun mintak org yg designkan. senanggg. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awk tu muda lagi.. Jangan nak ngengada perasan tua.. Haha!

      Delete