Aktiviti Hujung Minggu

by - 10:51:00 am

Aktiviti Hujung Minggu | Bersiaran dari luar hari ni. Lokasi, dalam kereta depan kedai dobi. Boleh?


Well inilah antara aktiviti hujung minggu kami laki bini. Mendobi kain baju stok seminggu. Kenapa tak basuh kat rumah? Sebab aku dah kurang larat nak mendobi guna tangan. Tapi kalau yang kecik2 tu aku still basuh pakai tangan. Hari ni je macam malas sikit. Makanya hangkut la semua sekali hantar dobi. Ngahaha!


So apa pula aktiviti hujung minggu korang? Share la sikit..^_^




You May Also Like

24 Silent Hunter's Footprints

  1. Sama lah! Pg dobi..kalau tk pg dobi..tngok hindustan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syoknya layan hindustan.. Kite rajin layan kartun jer.. Wakaka! Anak2 sangat.. Lalala~

      Delete
  2. rasanya dh komen tadi..huhu...

    hujung minggu:-

    baju utk seminggu lepas
    -jemur baju
    -lipat baju
    -iron bju kerja utk seminggu
    -memasak
    -kemas2 rmh
    -scheduled entri utk blong untuk seminggu (kalo sempat)
    -blogwalking mana y empat
    -bawa ank jln

    pendek kata..hujung minggu y semput.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Packnya schedule hujung minggu Lya.. Weekedn housewife yang cemerlang ni.. Kagum sangat dengan Lya.. ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. Kerja kebendenya BBL.. duk melanguk kat umah jer ngadap blog.. Haha! tp belum ada mesin basuh.. Sebelum ni cuci pakai tangan jer.. Tp lately ni dah tak larat sgt dah.. Tu yg hantar dobi tu.. Huhu..

      Delete
  4. ok la tu.... kak mia kalau musim hujan je....

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Ni tak kira hujan tak hujan dah kak Mia.. Hehe..

      Delete
  5. haha.. mama pulak jenjalan je bawak cik sufi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Okla tu.. Beraktivit bersama anak.. ^^,

      Delete
  6. Beli la mesin basuh, Bro dulu masa awal-awal kahwin memang hantar dobi, sebab zaman bujang dulu mmg dekat rumah sewa ada mesin basuh (member punya)

    Bila dah beli mesin basuh ini, Bro je la ahri2 kot basuh baju, jemur baju etc....

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah kumpul duitla ni.. Bro lainla, income blogging masyuk.. Huhu..

      Delete
  7. Replies
    1. Dah kemudahan dekat dengan rumah, gigihla jugak pegi.. Kalau tak, malas gak kot.. Rela lagi basuh tangan.. Hehe..

      Delete
  8. Orang cuci dan lipat lagi senang yer dak... :D bayau jerrrkk hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Takdela sampai suh lipat.. Basuh & keringkan je.. Balik lipat senidri.. Hehe..

      Delete
  9. hehe..mesti busy sangat ni sampai hantar dobi pakaian2 tu..ok la tu, terjaga juga kualiti kain tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukanlah bz beba.. Tapi belum ada kemudahan mesin basuh kat umah.. Kalau ada, takdela nak pergi membazir hantar dobi.. Hehe..

      Delete
  10. Aktiviti hujung minggu...masak² dan makan²...hehehe...

    psstt...pasal letter for the future tu. Boleh bagi kat suami juga. Alaaaa...buat jer utk future baby ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Ye ke? Nantilah kalau rajin.. Hehe..

      Delete
  11. Saya pun lupa apa yg saya dh buat. hahaha

    ReplyDelete
  12. Mv hujung minggu biasalah...urus anak2 masak...kemas rumah lipat2 kain...mv tak boleh tak cuci kain..ramai kan,,,MV tiap2 malam akan basuh kain...ni lah dugaan ibu bekerja

    ReplyDelete