Belajar Programming

by - 7:30:00 am

Belajar Programming | Assalamualaikum dan selamat pagi sahabat! Aduyai, lemau jugak nak membelek blog bila dah lama bercuti ni. Haha! Sebab tu aku malas nak bercuti. Ececece, auta sangatttt.. Padahal lambat orang ajak berjalan, panjang jer langkah mengekor.. Bahaha! Penipuan apakah ini?? ^_~


Pedulikan penipuan di atas.. Mari kita cerita apa yang sepatutnya aku cerita dalam entri ni.. Untuk pengetahuan korang, sekarang ni aku tengah study sesuatu.. Tetiba macam ter'minat' dengan satu benda ni. Boleh pulak ter'minat'2 kan? Haha! Aku pun tak tau macamana boleh terjatuh minat dengan benda ni sebab sebelum ni aku memang tak pernah suka or minat or ada niat nak belajar pasal benda ni. Ha, apa bendanya benda itu?? 

Basic Programming Learning
Benda itu adalah system programming! Haha! Serius sebelum ni memang tak minat langsung dengan kerja yang melibatkan coding2 ni.. Tapi bila dah hari2 tengok hubby duk mengadap sistem, tetiba terbit rasa minat tu.. Bermula dengan rasa ingin tau, lepas tu ingin cuba, lepas tu ingin pulak rasa nak tau lebih dalam, lagi, lagi, dan lagi.. Epik tak cerita aku? Kohkohkoh!


So dari situ aku mula google sikit2 pasal programming. Quite interesting bila kita faham serba sedikit bahasa2 programming ni. So, ni tengah belajar lagi.. Belajar basic2 je la.. Nanti rasa dah faham betul, maybe boleh further study dalam bidang ni.. Mana tau.. Hehe..


Oklah, nak sambung belajar ni.. Jumpa esok kalau aku rajin update.. Ngeeee... Tata! ^__~


  

You May Also Like

5 Silent Hunter's Footprints

  1. Hihi jom jd programmer
    Huby blh tlg tunjuk ajar (^_~)

    ReplyDelete
  2. Mmg kena minat dulu baru boleh belajar psl programming nie...All the best yer..

    ReplyDelete
  3. Kalau dah minat kan. Mana tau boleh jadi programmer ker kan.

    ReplyDelete
  4. gud luck mieza..
    lya mmg x minat la bab2 mcm ni

    ReplyDelete