Cara Dapatkan Idea Dan Mood Berblog

by - 5:56:00 pm

Cara Dapatkan Idea Dan Mood Berblog | Assalamualaikum & selamat petang sahabat! Alhamdulillah, masih diberi kekuatan untuk menaip dan menghidupkan blog picisan RosmizaAliDotCom™ petang ni. Hmm, bukan senang nak cari idea bila dah lama sangat bercuti. Nak ambil mood jalan2 baca blog kawan2 pun kemain payah.. Huhu.. Bertabahlah nak.. -_-"


Petang ni aku cuba juga gagahkan diri intai2 blog sahabat blogger walaupun tak semua aku sempat terjah.. Dah banyak sangat update di blog kawan2 yang aku ketinggalan.. Erm, tak cool  sungguh bila kata namanya blogger tapi tak aktif update blog and blogwalking.. Akulah tu.. Huuuu.. T_T


Sekarang ni aku sedang cuba menaikkan balik mood berblog.. Salah satu cara yang paling berkesan pada aku adalah dengan berblogwalking! Yeah! Bila jalan2 ke blog rakan2 blogger yang lain baru terasa semangat nak menulis tu datang balik.. Kalau tak, duk cenggitu jelah.. Suam2 kuku kambing jer rasa.. Buka dashboard hari2 tapi setakat tenung jelah.. Kahkahkah!


Sambil2 naikkan mood, dapat juga idea untuk update blog sendiri.. Tak gitu? Heheh.. Tapi bukanlah dapat idea tu dengan copy paste artikel orang lain.. A big NO! NO! okay..! Macam sekarang ni, aku dapat idea nak tulis entri ni bila aku rasa mood & idea aku datang bila berblogwalking.. So, tercetuslah idea nak buat tajuk Cara Dapatkan Idea Dan Mood Berblog ni.. Kan dah dapat satu entri berjela.. Daebak tak? Kiyaaaa! ^_^


Oklah, berjaya siapkan satu entri sambil2 layan Running Man.. Nak bersilat kat dapur pulak siapkan makan malam.. Teruskan menyokong blog picisan RosmizaAliDotCom™ okay..! Till then, bubai! ^__~




You May Also Like

7 Silent Hunter's Footprints

  1. setuju dengan ros,khaty pun jarang BW sekarang bab kekangan masa..keep it up..

    ReplyDelete
  2. Mood blogging pon ada pasang surutnya. Boleh jugak tgk gambar² kat HP. Mana tau gambar² tu boleh dijadikan cerita ☺

    ReplyDelete
  3. akak pun lately nie terbabas jugak nak bw.. masa terhad sangat.. InsyaAllah slow la bayar hutang dengan kengkawan..heeee

    ReplyDelete
  4. Kathy pun kutang bw juga sis. Line internet teruk sangay. Nasib naik ada juga sudi singgah belog kathy.

    ReplyDelete
  5. betul tu...dengan blogwalking ke blog rakan blogger yang lain...mungkin kita dapat inspirasi nak update blog pasal apa...hee

    ReplyDelete
  6. haha. betul kak. kalau takde idea, better bw. best

    ReplyDelete
  7. lya ni pom rsa malas2 lg lps lama sgt bercuti...
    takpela..slow2

    ReplyDelete