Follow Up Session

by - 9:12:00 am

Follow Up Session | Selamat pagi sahabat! Life update dari Hospital Serdang.. Kenapa aku berada di sini pagi2 sebegini? Selepas operation bulan 11 hari tu, setiap bulan aku kena hadirkan diri ke sini untuk follow up dan ambil injection.. Sepanjang berpuluh tahun aku hidup, inilah pertama kali aku menjadi pengunjung setia tempat yang aku tak berapa gemar nak pergi iaitu hospital.. Kenapa? Mungkin sebab pengalaman aku masa kecik2 dulu dah selalu sangat melawat orang sakit kat hospital membuatkan aku jadi seperti fobia dan tak ingin lagi ke tempat ini.. Mereka yang sakit itu pula adalah orang2 yang rapat dengan aku iaitu ayah & abang2 aku.. Lama mereka di tahan di wad.. Kini ketiga2 mereka sudah pergi menemui Sang Pencipta.. Tinggallah kami srikandi yang masih berjuang meneruskan kehidupan..


Namun bukanlah mati itu yang buat aku tak gemar ke hospital.. Sebab mati itu pasti.. Setiap daripada kita pasti akan mati dan pergi meninggalkan segala apa yang kita ada di dunia.. Dan ajal kita tak semestinya di hospital, boleh jadi di mana2 dan bila2 masa sahaja.. Boleh jadi di tempat kerja, di jalanraya, di lautan luas yang tiada penghujung, di langit biru yang terbentang indah, waima di rumah sendiri pun.. Mana tau tengah sibuk bersilat di dapur tiba2 rebah tak bangun2.. Allah, takut bila ingat soal mati.. Apa2 pun itu semua janji Allah.. Kita hanya perlu mempersiapkan diri sebaik mungkin.. Selebihnya serahkan pada yang lebih berkuasa dan lebih mengetahui..


Eh, dah kenapa entri aku pagi ni berbaur kesedihan pulak.. Haha! Asalnya nak cerita pasal follow up.. Ini dah jauh sangat lari dari topik nih.. Akakaka! Sebenarnya aku tak suka tempoh menunggu ni ha.. Mula2 daftar kat depan, tunggu la beratus2 nombor.. Lepas tu kat dalam japgi amik nombor lagi, tunggu lagi sampai kematu montot.. Padahal nak amik injection je pun.. Injection yg tak sampai 5 minit, tapi kena tunggu berjam.. Dan sebenarnya aku lapar.. Maiahaha!


Macam boring pulak entri takde gambor.. Nah setepek muka tuan tanah kedaung.. Selpie pepagi camtulah rupanya.. Takde efek dah tepek bedak 5 inci pun.. Kbai! >_<










You May Also Like

7 Silent Hunter's Footprints

  1. semoga semuanya baik2 je ye..macam tulah kan bila dah ada sakit ni..nak kena jaga betul2 pemakanan dan ubat-ubatan tu..

    ReplyDelete
  2. Betul tu sis..paling malas nak menunggu tu..

    ReplyDelete
  3. follow up tu penting...sebab mereka di hospital tu lebih faham berbanding kita

    ReplyDelete
  4. Mana ada orang suka pergi hospital. Suka pun maybe nak sambut baby kot hihi. Tak mekap pun still comel je sis Rosmiza

    Terserlah natural beauty gituwwww hihi

    ReplyDelete
  5. Hee ~
    Sama la, Sha tak suka menunggu jugak bila follow up spital.... Kekadang appointment tulis pukul 9am, kita pulak datang awal pukul 7am, tapi doktor sampai pukul 12 PM ! sengsara kan...

    Lama tak singgah blog kak miza :)

    ReplyDelete
  6. huhu..tau xpe..sbb tu lya mls dh nk folo up..sbb kes menunggu nilah...
    tgu punyalah lama..msuk skejap aje...

    klo hosp kuantan ok.. smooth aje..
    klo hosp kmn ni..jengggg... mencabar ksabran sungguh..

    ReplyDelete
  7. kenalah follow up kan.. Scha doakan akak sihat seperti selalu! Aminn!

    ReplyDelete