Satu Bulan Satu Azam

by - 7:00:00 am

Satu Bulan Satu Azam | Setiap tahun orang akan mula pasang azam baru.. Dah jadi macam trend pulak pasang azam tahunan ni kan? Tapi aku rasa macam dah tak valid dah azam tahunan ni.. Reason?? Tempoh waktu panjang sangat.. Jadi orang suka tangguh2 azam tu sampailah hujung tahun.. At the end, tak ada satu azam pun yang berjaya dilaksana.. Kalau ada pun, adalah satu dua dari sepuluh azam yang disenarai tu.. Sudahnya forward ke tahun seterusnya.. Lepas tu keluar lagi list azam tahun baru 2,3 mukasurat.. Penghujungnya, sama jugak.. Forward lagi ke tahun berikutnya.. So aku rasa macam why bother too much to pasang azam tahun baru bagai kalau tak ada  azam pun nak accomplish all the 'azams' you have made?? -_-"


So, I came out with my own azam's duration.. Satu Bulan Satu Azam.. Okla kan, tak adalah panjang sangat tempoh tu dari setahun.. At least terasalah time limit tu.. So, adalah push factor yang boleh menggerakkan aku untuk capai setiap azam aku tu.. Ni aku punya stail.. Korang punya stail korang boleh create sendiri.. Kalau rasa satu bulan ni pun still lama sangat untuk korang jadikan push factor, so korang buatlah satu minggu satu azam ke, satu hari satu azam ke, tak pun kalau rasa mampu buatlah satu jam satu azam.. Bahahaha! Okay, tak kelakar.. -..-'


So, ni azam aku.. Azam untuk bulan Januari 2015 bersempena bulan kelahiran aku.. "CREATE MIRACLE IN EVERY SINGLE DAY!".. Bunyi macam impossible.. Mindset tu mindset.. Tak ada benda yang mustahil kalau kita tau macamana nak control mindset kita.. Everyday Is A Miracle! So let's create our own.. Nothing is impossible.. 


Oh, btw! Miracle yang aku dah berjaya cipta untuk hari ni ialah aku dah ubah satu perkara yang dah jadi trend every single person dalam dunia ni which is 'Azam Tahunan' ke 'Azam Bulanan'.. Macam tak ajaib sangat pun kan? Well, itu kata korang.. Kata aku, ia adalah satu kejayaan dalam hidup aku demi mencipta sebuah kehidupan yang lebih bahagia dan bererti.. Gitttuwww khonnn.. Eh, ini adalah sekadar sebahagian dari azam aku hokay.. Aku tak cakap, korang mesti ikut cara aku.. Nak stick to your azam tahunan tu pun aku tak kata salah.. Tu korang punya stail.. Let it be your own way and enjoy every single moment.. Okay? Bubai..! ^__~




You May Also Like

5 Shaklee Lovers Visit

  1. semoga terus berjaya sahabatku.. :)

    baru dapat singgah..

    ReplyDelete
  2. ha giteww akak.. satu bulan satu azam.. saya nan hadonye azam-azam nie.. main redah jeee... hahahaha

    ReplyDelete
  3. Bagus juga terapkan cara mcm tu... semoga setiap hari menjadi hari yg menceriakan.
    Happy birthday in advance ye.. :)

    ReplyDelete
  4. hihi...moga tercapai semuanya dgn izinNya..

    ReplyDelete