Up And Down, Atas Dan Bawah

by - 9:56:00 am

Up And Down, Atas Dan Bawah | Assalamualaikum & selamat pagi sahabat! Aduhai, jenuh duk taip padam taip padam entri ni.. Tak tau nak buh tajuk apa.. Pastu macam tak tau nak cerita pasal apa.. Taip2 menung, taip2 menung.. Last2 keluar  tajuk cenggini.. Erm..


Sebenarnya kalau boleh banyak sangat aku nak kongsikan dengan korang.. Tapi tak semua cerita aku boleh kongsi dengan semua.. Ada benda aku boleh cerita, aku cerita.. But ada certain benda aku tak boleh nak cerita.. So aku kena keep it safe only to myself and of course Allah ta'ala.. Hmm.. Biasalah kita manusia ni kan.. Ada masa kita di atas, ada masa pula kita di bawah.. Ada masa kita gembira, ada masa kita sedih.. Ada masa kita suka, dan ada masanya kita duka.. Itulah lumrah hidup di dunia..


Jatuh bangun kehidupan itu biasa.. Tinggal kita je yang nak kena pandai menilai setiap perkara yang dah ditentukan oleh Allah.. Cuma terkadang kita rasa kita lemah, penat, dan hilang semangat bila terlalu lama tersimpan di lubuk hati.. Apa pun dugaannya, ingatlah bahawa Allah sentiasa ada bersama.. Tak pernah sedetik pun Dia tinggalkan kita.. Kita je yang selalu alpa, lalai, dan sering lupakan Dia.. Begitulah kejamnya kita pada diri sendiri.. Terus menerus menzalimi diri sendiri, kemudian menyalahkan takdir atas setiap kesulitan yang berlaku.. Sungguh tak bertanggungjawabnya kita manusia.. -_-


Kadang terfikir, kenapa boleh jadi begitu? Jawapannya ada pada diri sendiri.. Carilah.. Muhasabah diri, kembali rapatkan diri dengan sang Pencipta.. ISTIGHFAR, DOA dan SOLAT.. Itu kunci penyelesaian kepada setiap kesulitan.. Semoga setiap daripada kita akan sentiasa beroleh kebahagiaan dan keberkatan dunia dan akhirat.. Aminn..




You May Also Like

6 Shaklee Lovers Visit

  1. betul saya setuju dengan setiap kata2 ros

    ReplyDelete
  2. Insya Allah. Kehidupan kan kak? :)

    ReplyDelete
  3. Salam. Hee macam cerita hindustan saja - kabhi khushi kabhi gham (ada senang ada susah).

    ReplyDelete
  4. begitulah kehidupan mieza..
    cuma kt kna bijak utk menghadapi segalanya

    ReplyDelete
  5. Semoga mieza sentiasa tabah hadapi liku2 hidup yer. =D

    ReplyDelete