GST Membebankan?

by - 7:37:00 pm

GST Membebankan? | Assalamualaikum & salam maghrib sahabat! ^_^ Ewah, hari ni tetiba datang mood rajin nak update blog.. Dua entri sehari.. Satu perkembangan yang baik.. Haha! Di wall facebook sekarang dah macam trending pulak cerita pasal GST.. Sana GST, situ GST, sini GST, sinun pun GST.. Nak buat world trending ke apa tu agak2? Haha..^_^" *boleh lagi ko gelak kan..*


Well, kalau nak cakap pasal beban tu i rasa memang agak terbeban terutamanya bagi mereka yang berpendapatan sederhana, lagi2 yang berpendapatan rendah (macam i.. gugugu!~).. Tapi i rasa kurang matang & kurang profesional untuk kita membangkang dengan cara complain2 ni.. I mean, ye la kita duk complain pun apa yang kita dapat? Kita tak dapat apa pon.. Dapat sakit hati ade.. Lepas tu panas hati.. Lepas tu pinjam lak dialog Usop weelchair "Kite bakorrr jer.. Kite bakorrr jerr.." ..Ate mau gitu?? Haha! ^_^||


I sendiri pun rasa apa yang uols semua rasa.. Tertekan, terbeban, ter segala macam terrrl lah.. Sampai naik terrkentutttt2 pikir pasal GST.. Gugugu~ Tapi i pikir balik.. Sampai bila aku nak duduk di takuk ni jerr.. Komplain tak habis2, tapi tak ada usaha nak atasi perkara tu.. So i divert semua pemikiran yang negatif tu jadi positif.. How?? Positifkan diri.. Yes! Always be positive..!


So, cuba uols pon belajar positifkan diri.. Positifkan pemikiran, positifkan pandangan, positifkan setiap langkah uols.. Cara i positifkan diri, i cakap kat diri sendiri, "Okay Mieza, this is the right time for you to wake up, improvise yourself & move forward.." Then i buat.. Buat apa?? I cari solution untuk bantu ringankan beban suami i.. Yela, i tak keje.. Suami i keje sorang.. And kalau i nak keje pun, i prefer untuk keje dari rumah.. So that i ada masa yang lebih flexible & paling penting tak buat i stress or suami i stress.. So, i pilih untuk  buat part time bisnes dengan Shaklee.. I dah start lama dah sebenarnya tapi sebelum ni 'tidur'.. Tapi kali ni i bangkit balik & akan usaha untuk tak 'tidur' lagi.. Rugi kot tak konsisten berbisnes.. Huhu..


So, itulah cara i atasi isu GST ni.. Stop complaining & do something.. Uols pulak macamana? Dah ada solution? Or still nak duduk.. tengokkkkk.. tunggu... complain dan terus complainnn?? Atau cuba cari part time income?? Or nak buat OT sepanjang minggu?? Well, keputusan semua di tangan uols! But lets say uols tergerak nak join i buat part time dengan Shaklee, do let me know ok.. Boleh whatsapp or inbox kat fb or email.. Nak jumpa pun boleh.. In Shaa Allah, i akan usahakan untuk jumpa uols..


Last but not least, suka untuk i kongsikan kat sini apa kata my presidential mentor Shaklee iaitu Kak Cery tentang GST & cara untuk atasi bebanannya.. Feel free to read & share.. Klik pada gambar untuk baca k.. Bye! ^^,

Klik Pic To Read



You May Also Like

1 Shaklee Lovers Visit

  1. Aah betul kita kena positif jika rasa nk atasi masalah kewangan cuba buat side income kan dan cuba kawal aliran tunai anda.. Hehe.. Just my 2cent info..


    Jom singgh2..
    Baju Sweet Muslimah

    Jom join contest..
    Contest Review Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

    ReplyDelete