Identity Preservation Program (IPP)

by - 8:30:00 am

Identity Preservation Program (IPP) | Assalamualaikum & selamat pagi sahabat! ^^, Hari tu i ada janji nak share pasal IPP ni kan? Sorry lambat update.. Mencari2 sumber bacaan hari tu berkenaan IPP ni tapi tak jumpa pulak. Pengajarannya, bila dah dapat satu2 info tu terus share ye.. Jangan nak simpan2.. Sudahnya hilang tanpa dapat dikesan.. Ugh! -..-" Okaylah, jom ketahui apa itu Identify Preservation Program (IPP) dan kebaikannya..


Untuk mendapatkan hasil yang terbaik dan berkualiti, kita perlu melakukan sesuatu dengan yang terbaik. Dalam konteks nutrisi, Proses Pensijilan Tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preservation Program (IPP) adalah satu proses atau sistem untuk mengekalkan pengasingan dan mendokumenkan identiti sesuatu produk. Dalam bahasa mudahnya, untuk memastikan genetik sesuatu biji-bijian atau produk makanan itu tidak diubah suai (Non-GMO).


Shaklee menggunakan Identity Preservation Program (IPP) untuk memastikan kacang soya yang dihasilkan bebas daripada sebarang perubahan genetik daripada benih hingga kepada pengeluarannya. Kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


Contohnya, jika soya memerlukan 9 bulan untuk matang sebelum dituai, maka 9 bulanlah masa yang Shaklee peruntukkan untuk memastikan soya tersebut membesar dan mencapai peringkat matang secara semulajadi. Soya tersebut tidak akan didedahkan kepada sebarang bahan kimia untuk mempercepatkan kematangannya. Jadi proses penanaman soya untuk Shaklee adalah secara semulajadi dan tiada sebarang gangguan bahan kimia.


Soya Shaklee diproses dengan air (bukan alkohol) pada suhu rendah. Inilah sebab yang menjadikan ESP - Soy Protein Isolate Powder sebagai Protein Non-GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino perlu. ESP merupakan sumber protein soya terbaik kerana soya yang digunakan oleh Shaklee tidak diubahsuai secara genetik! ^_^

Ha, sekarang tau dah kan kenapa ESP Shaklee sangat digilai ramai.. Promosi baru ni memang pengguna setia ESP berhabisan borong buat stok.. Tapi promosi dah habis ye.. So jangan nak gegatai mintak harga kasih sayang pulak.. Pengsan i tau.. 


You May Also Like

1 Shaklee Lovers Visit

  1. wah blog berubah wajah lagi kan miza.. makin cantik blog.. :)

    ReplyDelete