Kisah Pukul 3 Pagi : Aku Dan ESP

by - 7:00:00 am

Kisah Pukul 3 Pagi : Aku Dan ESP | Assalamualaikum & selamat pagi sahabat! Bagi yang follow Instagram dan FB i, uols mesti tau yang semalam i diserang sakit gigi dan bengkak gusi yang agak teruk. Sebelum ni memang selalu jugak sakit gigi tapi masih boleh endure lagi. Tapi semalam serius sakit giler.. Sampai bengkak gusi.. I syak gigi geraham bongsu nak tumbuh.. Tapi sebenarnya gigi geraham bongsu i dah lama tumbuh cuma tak keluar habis.. Sikit je boleh nampak.. Selebihnya terbenam dalam gusi.. Macam tak cukup ruang dia nak keluar.. So, i buat kesimpulan sendiri tu yang jadi sakit kot.. Haha! ^_^"


Sebenarnya sehari sebelum tu dah rasa sakit.. Tapi i wat lek wat peace je sebab dah biasa kena.. Kumur listerine 2,3 kali kang hilang la.. But, pagi esoknya (semalam) still rasa sakit.. Tapi i ok lagi.. Boleh lagi siapkan kerja rumah & attend class (ni nanti i story).. Dalam tengahari, masa tu kat kelas, i dah start rasa berdenyut lain macam.. Tapi gagah lagi belasah homemade cookies & coklat yang pm mentor weols bagi.. Maunya la kan i nak tolak, coklat dari oversea kot.. Mahal pulak tu.. Haruslah baham jugakk.. Kahkah! ^^,"


Natijahnya, balik dari kelas tu rasa denyut dia sampai naik ke kepala.. Ah sudah! Dah kenapa pulak dengan gigi aku ni.. Lepas selesai solat terus telan panadol 2 biji nak bagi kurang sakit.. Dah tak berani nak makan sebab nak mengunyah pon sakit.. After a while, rasa sakit dah kurang, perut pulak lapar.. Tak beragak, terus gi dapur geledah apa yang patut. Elok je lepas makan, nah! Dia mai balik! Kumur ngan air garam sampai dah naik payau lidah haku =..=".. Sudahnya terdampar menahan sakit.. Telan Ostematrix pulak 4 biji.. Rehat2 jap.. Rasa lega sikit..

Energizing Soy Protein, ESP Shaklee, Shaker ESP Shaklee

Malam tu memang dah tak berani nak makan.. Sanggup la berlapar.. Tidur awal sebab kesakitan punya pasal.. Pukul 11 lebih bangun nak solat Isyak.. Perut dah berkeriuk kelaparan.. Lapar sesaje aihh ko ni perut.. Since siang tu i terdampar tak buat keje apa pon.. So, i terus stay up buat keje sikit. Ngadap laptop, sambil2 study produk & isu kesihatan berbangkit. Perut bunyi lagi.. Teringat ESP ada kandungan kalsium yang tinggi. Sebab antara faktor sakit gigi & masalah gusi ni semua adalah akibat kurang kalsium. So i pergilah dapur bancuh ESP.. Minum.. Alhamdulillah, hilang rasa lapar.. Yelah, dah nak makan tak berani.. Nasiblah ada ESP ni ha.. Boleh jugak ganti makanan pejal buat sementara waktu..


Alhamdulillah, pagi ni rasa kurang sikit sakit gigi.. Tapi gusi still bengkak.. Tengoklah macamana tengahari kang.. Harap makin kurang la.. Banyak urusan tergendala tahu, bila sakit gigi ni.. Dengar macam ala sakit gigi je pon.. Apa ada hal.. Memang takde hal.. Tapi kalau dah sampai bengang gegendang telinga, berdenyut sampai ke kepala, itu memang banyak hal derrr.. Hal nya terdampar la kita macam dugung hilang gusi.. Sobs! T_T


Oklah, sampai sini dulu sharing untuk pagi ni.. In Shaa Allah later i nak share pasal NON-GMO pulak.. Jangan lupa baca tau sebab ramai sangat yang still tak faham pasal NON-GMO ni.. Okay? Jumpa di next entry.. Salam.. ^_~



You May Also Like

4 Silent Hunter's Footprints

  1. Replies
    1. Alhamdulillah, setakat ni sangat membantu membekal tenaga kalau tak smpat makan ke apa.. Try la Zumal.. ^_~

      Delete
  2. Alahai siannya......okje jarang sakit gigi...tp sejak kebelakanga ni nampaknya dah start ngilu....nampaknya okje kena pakai sensodyne ni hih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngilu? Awat sis? Ada gigi berlubang ke? Huhu..

      Delete