Rangkaian Produk Eu Thermal Avene Bantu Atasi Masalah Kulit

by - 8:00:00 am

Rangkaian Produk Eu Thermal Avene Bantu Atasi Masalah Kulit | Musim2 panas macam ni kita akan berisiko untuk berdepan dengan masalah kulit kering dan berkuping. Sentiasa dinasihatkan untuk minum air banyak2 di samping apply losyen yang berfungsi untuk membantu dalam mengekalkan kelembapan kulit. Selain daripada itu, gunakan juga produk yang bersesuaian dengan keperluan kulit kita. So, hari ni i just nak share suatu rangkaian produk yang boleh membantu atasi masalah kulit kering dan beberapa masalah kulit yang lain  seperti ekzema, psoriasis, dan  atopic dermatitis iaitu rangkaian produk Eu Thermal Avene.


1. Eu Thermal Avene Cold Cream Ultra Rich Soap-Free Cleansing Bar (25 gram)

Eu Thermal Avene Cold Cream Ultra Rich Soap-Free Cleansing Bar

Cleansing bar ni best sangat.. Memang sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering atau keradangan pada kulit seperti ekzema.. I dah guna cleansing bar ni, siap buat sabun mandi sekali.. Haha! Tak ada rasa kulit tegang lepas guna sabun ni.. Tak macam certain2 cleansing bar or sabun mandi biasa, which kita akan rasa kulit tegang lepas guna.. Menariknya, cleansing bar ni juga sesuai untuk semua peringkat umur termasuk bayi, kanak2, dan orang dewasa.


Sedikit info berkenaan Eu Thermal Avene Cold Cream Ultra Rich Soap-Free Cleansing Bar :-

  • Daily cleansing with non-stripping formula to maintain skin's natural pH balance.
  • Rich in Avene Thermal Spring Water to soothe and soften the skin.
  • Creamy and moisturizing.
  • Leaves a gentle protective film for soft skin.
  • Suitable for infants, children and adults.
  • Soap-free, lanolin-free.


2. Eu Thermal Avene Spring Water (50ml)

Eu Thermal Avene Spring Water
Ni pun favourite gak nih.. I kalau malas nak tempek moisturizer, i spray je muka dengan avene spring water ni.. Lepas tu boleh terus keluar dengan konfiden.. Muka pun rasa segar & lembap jer.. And I akan bawak spring water ni ke mana2.. Terutamanya kalau keluar waktu siang hari.. Agak2 muka rasa kering je terus ambil spring water ni dari handbag & spray ke muka.. Saiz dia pun memang comel2 je untuk diangkut ke hulu ke hilir dengan gembira tanpa bebanan.. Hehe..


Sedikit info berkenaan Eu Thermal Avene Spring Water :-
  • Unique composition soothes and softens the skin and restores skin's natural balance (rich in silicate and trace elements, low salt mineral content does not dry out the skin and pH 7.5 - perfect balance of anions and cations).
  • Clinically proven by over 300 studies to calm, soothe and soften the skin.
  • Used since 1743 in the Hydrotherapy Centre to treat serious dermatological conditions such as atopic dermatitis, psoriasis and eczema.
  • Bottled directly fron the source - bacterialogically pure.
  • Preservative-free.


3. Eu Thermal Avene Cicalfate Repair Cream (40ml)

Eu Thermal Cicalfate Repair Cream

Krim ni dia punya function, satu family boleh guna.. Bagus sangat2.. Selain daripada membantu atasi masalah kulit kering, ia juga boleh digunakan untuk masalah bibir merekah, kesan parut jerawat, ruam lampin, luka2 kecil, terkena minyak panas, kesan gigitan serangga dan macam2 lagi.. Ambil krim ni, sapu je ke kawasan yang berkenaan.. Kira macam krim serbaguna lah ni.. Sebab tu depa gelar krim ni as Emergeny S.O.S Cream for the entire family! So, bawalah ke mana2 uols pergi.. Boleh juga add on krim ni dalam uols punya first aid kit box kat rumah okay.. ^_^


Sedikit info berkenaan Eu Thermal Avene Cicalfate Repair Cream :-
  • Unique skin-repairing properties.
  • Formulated using a unique Cicalfate technology, whereby its active ingredients are sucralfate and the combination of copper-zinc to avoid further bacterial infection, repair the wound, and soothe the skin.
  • Adapted particularly for the treatment of skin iritations and following dermatological surgery.
  • Fragrance free.
  • Paraben-free.

4. Eu Thermal Avene TrixeraSelectiose Emollient Cream (200ml)

Eu Thermal Avene Trixera+ Selectiose Emollient Cream

Krim TrixeraSelectiose Emollient ni fungsi dia lebih kurang sama dengan Cicalfate.. Tapi Cicalfate lebih kepada skin-repairing.. Trixera ni dia lebih kepada meredakan atau pun mengurangkan kerengsaan atau gatal2 akibat kulit kering..  Yang i pegang ni saiz kecik.. Kira macam trial pek la.. Memangla akan jadi item wajib untuk disumbat ke dalam handbag dan diangkut ke mana-mana saja.. Nak sumbat masuk poket pun boleh.. Memang pocket size pon ni.. Hehe.. Tapi kalau yang biasa, saiz dia 200 ml..


Sedikit info berkenaan Eu Thermal Avene TrixeraSelectiose Emollient Cream :-

  • Ultra rich and anti-irritant emollient skin care products.
  • Intended for extremely dry skin and atopic skin in infants, children and adults.
  • Contains Avene Therma Spring Water (soothing & anti-irritant).
  • High concentrations of carefully selected botanical oils (protective barrier) and glycocoll (anti-itching).
  • Helps restore skin comfort, leaving skin feeling more supple and resilient.
  • Paraben and fragfrance-free.


Sekian lah perkongsian untuk hari ni.. So, kepada sesiapa ada masalah kulit kering dan masalah2 kulit lain seperti ekzema, atopic dermatitis atau psoriasis, bolehla cuba produk dari rangkaian Eu Thermal Avene ni.. Produk2 dari Eu Thermal Avene ni memang didatangkan khas untuk seisi keluarga tak kira tua muda, dewasa, kanak2 mahu pun bayi.. Jadi gualah tanpa was2.. ^_~


Oh ya! Produk2 ni boleh didapati di semua rangkaian farmasi terpilih termasuk Guardian, Watson's Personal Care, Caring Pharmacy, Aeon Wellness Pharmacy, SASA Cosmetics dan beberapa Independent Pharmacies lain yang terpilih. ^_^





You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints