Reward Untuk Anak Didik Diamonds!

by - 2:38:00 pm

Reward Untuk Anak Didik Diamonds! Alhamdulillah, dah hampir 2 tahun bersama Shaklee. Memang suatu peluang & moments yang cukup indah & bermakna untuk i bila kenal dengan Shaklee ni.. Dapat peluang jumpa & bermentorkan orang2 yang berjaya.. Berada pulak dalam golongan team yang paling berjaya di Malaysia iaitu di bawah bimbingan jutawan muda Presidential Master Syareeza or weols just panggil dia PM Cery.. I paling kagum dengan beliau salah satunya adalah sebab beliau seorang wanita.. Seorang isteri.. Seorang ibu.. Seorang anak.. Ada rumahtangga untuk diuruskan.. Ada empayar yang sangat besar untuk dibimbing.. Tapi she's very humble.. Sempoi.. Murah hati.. Tegas dalam lembut.. Tak sombong.. Di bawah PM Cery pula ada beribu orang leader2 hebat yang berjaya berkembang membentuk empayar masing2.. 


Dari situ lah i termotivasi untuk ada empayar i sendiri.. Dan alhamdulillah, selama hampir 2 tahun ni i berjaya  build my own team iaitu Dynamic Diamonds. Jumlah kesemua ahli setakat hari ni baru 35 orang termasuk cucu cicit piut semua.. Kalau nak dibandingkan dengan empayar PM Cery memang jauh la bezanya.. I ni anak ikan bilis je.. Dia mak ikan jaws.. Hehe.. Tapi apa2 pun i bersyukur dah ada team sendiri walaupun ada yang on ada yang off.. Tapi tak mengapa, semua tu normal.. Adat la dalam bisnes, tak semua akan kekal bermomentum.. Ada masa kemarau jugak.. Tapi jangan biar kemarau lama2.. Mati habih 'anak pokok' kang.. Haha!


So to increase the momentum, i kena banyak main peranan.. Coz Shaklee is about 'Leadership Business', not MLM business.. Ramai yang tak tau pasal ni.. Dua bisnes yang berbeza tu ye.. Sila take note.. Hehe.. So tu yang kalau uol perasan, i lately ni memang sibuk attend meeting, intensive classes, menggali ilmu.. Semua tu i buat untuk bagi 'makan' anak2 didik i.. That is how Leadership Business working..  


Sesekali i akan reward anak2 diamonds i.. Tu tanda i sayang anak2 didik i, and i appreciate them to be part of my team.. Macam yang i buat hari ni.. Adalah sikit ole2 untuk anak2 diamonds i.. Takdelah mahal mana.. Tapi i happy bila dapat bagi mereka something.. There is the way i treat my team members selain daripada perkongsian ilmu pasal bisnes, pasal isu2 kesihatan, pasal produk, tips and guidance.. I akan bagi yang terbaik untuk mereka sebab merekalah nadi untuk i terus bangkit dan move forward.. It is about responsibility.. I bertanggungjawab untuk bawa mereka ke tahap yang lebih tinggi.. Berat tau sebenarnya tanggungjawab seorang leader ni.. Tapi i dah langkah dalam dunia leadership ni, and i ada ramai anak didik yang perlukan i untuk guide mereka, so i tak boleh berpatah ke belakang.. By hook or by crook i mesti 'pimpin' mereka sampai ke puncak.. Itu janji i.. 


So if ada di kalanan uols yang berminat nak join team i, team Dynamic Diamonds, uols boleh inbox or pm i directly.. In Shaa Allah i akan bimbing uols untuk sama2 berjaya dengan mereka.. ^_^




#dynamicdiamonds  #togetherweshine 




You May Also Like

1 Silent Hunter's Footprints